Ticaret Odası Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan sorunları aşabilmek, en azından kısmi bir iyileşme sağlayabilmek için çeşitli reformlar yapılması gerektiğini bildirdi.

Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, özellikle kamu kuruluşlarında düzenlemelere gidilmesi gerektiği üzerinde durulurken, Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerinde yapılmak istenen düzenlemelerin sendikal çıkarlar nedeniyle engellenmesinin üzüntüyle karşılandığı ifade edildi.

Üzerinde çalışılan önlemler konusunda sendika ile anlaşılamadığı için Yönetim Kurulunun üç üyesinin istifa etmek zorunda kaldığı hatırlatılan açıklamada, “Endişemiz, bu baskılara boyun eğildiği sürece Kooperatif Merkez Bankası gibi önemli bir kuruluşu yeniden yapılandırmak mümkün olamayacaktır.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuda ve kamusal nitelikli kuruluşlarda ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğu bu kadar açık bir gereklilik haline gelmişken, siyasi baskılarla bu reformların engellenmesi kabul edilebilir bir husus değildir.

Siyasilerimizi ve konuya duyarlı tüm kuruluşlarımızı, reform çabalarının sürekli hale gelmesi için kararlı bir duruş sergilemeye ve bu çabalarının popülist yaklaşımlarla engellenmesine tepki koymaya çağırırız.”