GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium binası Senato Kongre salonunda gerçekleşen törende The American Elementary School 2014-2015 eğitim-öğretim yılı birinci sınıf öğrencilerine okuma belgeleri takdim edildi. Törene GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel ile aileler katıldı.
Ailelerin, çocuklarının bu özel gününde çocuklar kadar heyecandığı gözlerden kaçmazken, törende konuşma gerçekleştiren Amerikan İlkokulu Müdürü Mine Ağdaç şunları söyledi,
“Amerikan İlkokulu olarak başrılı bir eğitim programı ile bu günlere geldik. Artık okur-yazar oldunuz; gösterdiğiniz başarıyla gurur duyunuz. Hepiniz okuduğunu anlayan, ihtiyaçlarını yazarak belirten bireylersiniz ve bu süreçte aileleriniz de bu yolda hep yanımızdaydılar. Sergilemiş olduğunuz üstün başarınızdan dolayı hepiniz kutluyorum” dedi.
Törenin devamında öğrencilerden oluşan koro İngilizce,Fransızca ve Türkçe şarkılar ve şiirler sergileyerek, dans gösterisi sundular. Gösterilerin ardından öğrenciler, Doğa ve Sağlık temalı konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından “Okulda bir gün” konulu slayt gösterisi gerçekleştirilen törende, öğrenciler okuma belgelerini GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar grubu Başkanı Cemile Esenyel ve öğretmenlerinde aldılar.