Teminata bağlandılar

Yeniboğaziçi bölgesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili tutuklu bulunan Tarık Girgin ve Uğur Ersan Topçu aleyhindeki soruşturma tamamlandı


Yeniboğaziçi’nde 30 Ekim ile 5 Kasım tarihlerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili tutuklu bulunan Tarık Girgin ve Uğur Ersan Topçu tutukluluk süreleri dolarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

“Ev açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak aleyhlerinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar serbest bırakılırken, aynı suçtan tutuklu bulunan Nejdet Sözeri ise mahkemeye çıkarılmadan hakkında “Tescil ettirmeden hava tüfeği ve tava tabancası tasarrufu” davası okunarak serbest bırakıldı.


Polis soruşturmasını tamamladı


Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlı Tarık Girgin ile Uğur Ersan Topçu’nun 30 Ekim 2016 ile 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Yeniboğaziçi’nde bir evden 1 adet hava tabancası, 1 adet hava tüfeği, 2 bin 500 Sterlin nakit para, 1 adet Zippo marka çakmak, Mercedes marka araca ait 2 adet uzaktan kumandalı ve 1 adet kartlı kontak anahtarı, 2 şişe viski ve 1 adet votka sirkat ettiğini hatırlattı.

“Ev açma” ve “Sirkat” suçları ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Yıldırım, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.


 Yurt dışına çıkışları yasaklandı


Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Tarık Girgin ile Uğur Ersan Topçu’nun yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Yargıç Hacımulla, zanlıların 7’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine karar verirken, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Havadis