Teminata Bağlandı 

Güney Kıbrıs’tan kaçak yollardan iki adet motosiklet ve 1 adet ATV tipi araç geçirdikleri öne sürülen beş zanlıdan biri Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı

Akyar Sınır Kapısı’ndan ülkeye kaçak yollardan iki adet motosiklet ve 1 adet ATV tipi araç geçirdikleri öne sürülen Serdar Mustela, MarinaPupachristoforou, Oğuzhan Yıldızdal, Abdurrahman Davulcular ve Cankut Atatürehakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar dün önce Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Zanlılardan Oğuzhan Yıldızdal askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne de getirildi.

İKİNCİ KEZ TEMİNATA ÇIKARILDI
Duruşmaya çıkarılan zanlının 18 Ağustos tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gittiği ve yine kaçak bir şekilde geldiği ifade edildi.Polis,20 Ağustos tarihinde tutuklanan zanlının Gümrüksüz Mal Tasarrufu suçu da işlediğini söyledi. Polis zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Zanlı yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAÇAK GETİRDİLER İDDİASI
Zanlılar Serdar Mustela, MarinaPupachristoforou, Oğuzhan Yıldızdal, Abdurrahman Davulcular ve Cankut Atatüre’nin18 Ağustos 2014 tarihinde Oğuzhan Yıldızdal’a ait LT 767 plakalı Mercedes marka Van araçla Güney Kıbrıs’tan aldıkları 2 adet kros motosikleti ve 1adet ATV cinsi aracıAkyar Sınır Kapısı yakınlarından KKTC’ye geçirerek gümrük yasasına aykırı harekette bulundukları ileri sürülmüştü.  

Kaynak: Star Kıbrıs