Temerrüt Faizi uygulayıp çek kabul etmeyecekmiş

*Yerel seçimler ile ilgili geri sayım başladı. Ancak LTB Meclis üyeliğine aday olan bir kadın adayın açıklaması halk arasında şok yarattı. Kadın aday seçilmesi halinde gecikme faizinin yükseltilmesi önerisi vereceğini teminat çeki de isteyeceğini açıkladı.

Yerel seçimlerde geri sayım başlarken Sosyal Medya ile halk arasında dolaşan bazı söylentilerin rahatsızlık yarattığı öne sürülüyor.

KKTC’nin genelinde yapılacak olan yerel seçimlere ilgi büyük olurken, özellikle bazı Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyeleri ile ilgili dedikodular halk arasında büyük rahatsızlık yaratmasına neden oluyor.

ADAYIN AÇIKLAMASINA BÜYÜK TEPKİ

Belede hizmetlerinden haberi olmayan ve halk arasında ‘Tefecilik’ olarak nitelendirilen ve Lefkoşa’da özellikle Sosyal Konutlar, Ortaköy ile Göçmenköy bölgelerinde çek kırma işlemi yapan bir finans şirketinde işi sadece çek kırmaktan ibaret olduğu ileri sürülen bir adayın yaptığı açıklamaya vatandaşların büyük tepki gösterttiği iddia ediliyor.

SEÇİLMESİ HALİNDE HALK ZARAR GÖRÜR

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, abi halk arasında duyduğum bazı söylentiler beni ve benim gibi birçok insanımızı büyük oranda rahatsız etti. Bu sadece beni değil bu kadının seçilmesi halinde Lefkoşa halkının büyük oranda rahatsız olacağını gösteriyor dedi.

GERİ DÖNEN ÇEKLERE TEMERRÜT FAİZİ UYGULAYACAK

Aynı kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. Lefkoşa Belediye Meclis üyeliğine bu kadın aday seçilirse belediyede geri dönen çeklere ceza alacak açıklamasında bulunmasının yanısıra, bunun yalnız ceza ile yetinilmeyerek temerrüt denilen gecikme faizlerini de yükseltmek için Belediye Meclisine öneri götüreceğini söylemesi herhalde gelmekte olan fırtınanın habercisi olsa gerek.

TEMİNAT ÇEKİ YOK NAKİT PARA

Bugüne kadar Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili işlerini çekler ile götürmeye çalışan insanımızın seçilmesi halinde çeklerine karşılık teminat çekleri de alacağını belirtmesi belediye ile işi olan insanımızı da zor durumda bırakacağını gösteriyor. Yani Lefkoşa Belediyesine çek kestiniz diyelim. Birde yanına teminat çeki istenmesi ne kadar doğru bir yaklaşım olacak dersiniz? Kısacası Anayasa değişikliği ile gelecek olan birçok sıkıntı LTB’de yaşanacak böylesi bir değişiklik ile daha da büyük boyutlara taşınacak’


Kıbrıs Sözcü- Taner Ulutaş