Telsim çalışanları, ülkedeki kan ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak ve Kan Haftası’nda farkındalık yaratmak amacıyla kan bağışı yaptı.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, şirket Telsim çalışanları, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Merkezi'nde kan bağışında bulundu.

TAPINAR: “KAN BAĞIŞI BİZİM BİRKAÇ DAKİKAMIZI ALIRKEN, HASTALARIMIZIN HAYATINI KURTARIYOR”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Kan Haftası dolayısıyla, hasta insanların en çok ihtiyaç duydukları kanı temin edebilmeleri için Telsim ailesi olarak kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Tanpınar; “Kan bağışlamak sadece birkaç dakikamızı alıyor. Fakat, bizim için kısacık süren zaman dilimi, bu kana ihtiyaç duyan hastalarımıza, bir ömür sağlayacak. Bir tek insanın, bir tüp kan vermesi ile bir hayat kurtulacak. Bizler de bu düşünceyle, her yıl olduğu gibi bu yıl da anlamının büyüklüğüne çok inandığımız Kan Haftası vesilesiyle, Telsim ailesi olarak kan bağışında bulunmaya karar verdik” şeklinde konuştu.
Telsim’in, teknoloji firması olmasından dolayı, bu konuyla ilgili 1SMS, 1KAN, 1CAN adlı kampanyası kapsamında, Gönüllü Kan Bağışçısı olmak isteyenler için bir kısa sms hattı bulunduğu da belirten Tanpınar, “7283’e kısa mesajla kan grubunuzu ve bulunduğu bölgeyi bıraktığınız takdirde, sizin kan grubunuza ihtiyaç duyulduğu zaman size bir SMS’le bildirilerek kan vermeniz sağlanmaktadır” dedi.