Tel-Sen Yönetim Kurulu adına Başkan Tamay Soysan'ın açıklaması şu şekilde:

"Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü ile Gönyeli Belediyesi arasında imzalanan protokol, bu protokolün kapsamı dışına çıkılmadığı sürece özelde Gönyeli Halkı ve Telekomünikasyon Dairesi genelde de toplumun menfaatine atılan bir adımdır. Bu adımı destekliyor ve bu adımı atanları kutluyoruz.

Gönyeli Belediyesi ile Telekomünijkasyon Dairesi arasında dün imzalanan işbirliği protokolü Gönyeli Belediye sınırları içerisinde kalan veya Gönyeli Telekomünikasyon santralinden haberleşme hizmeti alan veya alacak olan tüm ev ve işyerlerine fiberoptik kablo ile haberleşme hizmetlerinin götürülmesi amaçlanmaktadır.

Oluşturulacak bu altyapı şebekesinin masrafları tamamaen Gönyeli Belediyesi tarafından karşılanacak ve altyapı Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

Bu adım gelecek adına örnek teşkil edecektir…

Yapılan işbirliği protokolü tamamen Gönyeli halkına belediyesi tarafından götrülmek istenen hizmetin en iyi kalitede olabilmesi amacıyla Telekomünikasyon Dairesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Telekomünikasyon Dairesi, Gönyeli Belediyesi’nin atmış olduğu bu adımı daha ilerilere taşımak ve örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla üzerine düşeni yapmalıdır. Sendikamız bu konunun takipçisi olacatır.

Bu protokolle amaçlanan hedefe ulaşılması diğer belediyelere de örnek olacaktır.

Altyapı tek ve Devletin olmalıdır…

Haberleşme altyapısı Ulusal politika kapsamındadır ve bu bağlamda devletin himayesinde olması kaçınılmazdır. Bunu sulandırmak kendi altyapılarını oluşturmak isteyen hiçbir kimseye ve kuruluşa bu taviz verilmemelidir. Verilmesine de müsaade etmedik etmeyeceğiz.

İşbirrliği protokolü göstermiştir ki; halkına hizmet vermek isteyenler eksiklikleri tamamlayarak halkına bu hizmeti en kaliteli şekilde verebilmektedir. Halıkını düşünen kurumlar gibi abonelerini düşünen yapıların oluşması da kaçınılmazdır. Tel-Sen bunun için çabalamaktadır.

Su ve Elektrik Üzerindeki Fiberoptik Hat Altyapıya Eklenmelidir…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bir an evvel su ve elektrik üzerinde bulunan fiberopttik hatları da varolan Bakanla Kurulu kararlarını hayata geçirerek Telekomünikasyon Dairesi altyapısına ve mülkiyetine dahil etmelidir.

Tekrardan belirtmek gerekirse dün Gönyeli Belediyesi ile Telekomünikasyon Dairesi arasında imzalanan işbirliği protokolü uzun zamandır takip ettiğimiz, hukukçularımız tarafından incelenmiş çalışan arkadaşlarımız ve Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilmiş ve desteklediğimiz bir projedir. Bu adımı atanlara başta Gönyeli Belediye Başkanı Sn. Ahmet Benli ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Sn. Tolga Atakan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder Toplumun menfaatine atılan adımlara olan desteğimizin devam edeceğini belirtiriz.

Yönetim Kurulu adına;

Tamay Soysan

Başkan

"