Lefkoşa, 30 Haziran 20 : Tel-Sen, Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü ile Gönyeli Belediyesi arasında imzalanan fiber optik protokolünün kapsamı dışına çıkılmadığı sürece özelde Gönyeli halkı ve Telekomünikasyon Dairesi, genelde de toplumun menfaatine atılan bir adım olduğunu ve bu adımı desteklediklerini belirtti.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, Gönyeli Belediyesi ile Telekomünikasyon Dairesi arasında dün imzalanan işbirliği protokolünün Gönyeli Belediye sınırları içerisinde kalan veya Gönyeli telekomünikasyon santralinden haberleşme hizmeti alan veya alacak olan tüm ev ve işyerlerine fiber optik kablo ile haberleşme hizmetlerinin götürülmesini amaçladığını söyledi.

Oluşturulacak bu altyapı şebekesinin masraflarının tamamen Gönyeli Belediyesi tarafından karşılanacağını ve altyapının Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edileceğini ifade eden Soysan, “Yapılan işbirliği protokolü, tamamen Gönyeli halkına Belediyesi tarafından götürülmek istenen hizmetin en iyi kalitede olabilmesi amacıyla Telekomünikasyon Dairesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor” dedi.

 “BU ADIM GELECEK ADINA ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR”

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin, Gönyeli Belediyesi’nin atmış olduğu bu adımı daha ilerilere taşıma ve örnek teşkil etmesini sağlama amacıyla üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirerek, Tal-Sen’nin bu konunun takipçisi olacağını belirtti. Soysan, bu protokolle amaçlananın hedefe ulaşılmasının diğer belediyelere de örnek olacağını kaydetti.

“ALTYAPI TEK VE DEVLETİN OLMALIDIR”

Haberleşme altyapısının ulusal politika kapsamında olduğunu ve bu bağlamda devletin himayesinde olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Soysan, “Bunu sulandırmak kendi altyapılarını oluşturmak isteyen hiçbir kimseye ve kuruluşa bu taviz verilmemelidir. Verilmesine de müsaade etmedik etmeyeceğiz” dedi.

Soydan, işbirliği protokolünün, halkına hizmet vermek isteyenlerin eksiklikleri tamamlayarak halkına bu hizmeti en kaliteli şekilde verebileceğini gösterdiğini kaydetti.

“FİBER OPTİK HAT ALTYAPIYA EKLENMELİDİR”

“Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bir an evvel su ve elektrik üzerinde bulunan fiber optik hatları da, var olan Bakanla Kurulu kararlarını hayata geçirerek Telekomünikasyon Dairesi altyapısına ve mülkiyetine dahil etmelidir” diyen Soysan,  dün Gönyeli Belediyesi ile Telekomünikasyon Dairesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün uzun zamandır takip ettikleri, hukukçular tarafından incelenmiş, çalışanlar ve Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve destekledikleri bir proje olduğunu vurguladı.

Soysan, bu adımı atanlara, başta Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, toplumun menfaatine atılan adımlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

(AK/HA)