Kuzey Kıbrıs Turkcell’de yürütülen teknik operasyonlar hakkında bilgi alan öğrenciler, ülkemizin en büyük ve donanımlı “veri merkezi” olan Data Center’ı gezdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Öğrenci Kolu Kuzey Kıbrıs Turkcell’i ziyaret etti. 150 ülkede 400 bine yaklaşan üye sayısı ile dikkat çeken enstitü, DAÜ’deki temsilcileri ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’i tanıma fırsatı buldu. Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Öğrenci Kolu öğrencileri hem Kuzey Kıbrıs Turkcell’de yürütülen teknik operasyonlar hakkında bilgi aldı hem de ülkemizin en büyük ve donanımlı “veri merkezi” olan Data Center’ı gezdi. Öğrenciler “Hücre Planlama ve Operasyon”, “Transport Network”, “Temel Şebeke”, “Radyo Network”, “Fiber Optik Yapısı”, “Switch Network”, “Packet Network”, “Kuzey Kıbrıs Turkcell 3G Network” konularında ilgili uzmanlardan bilgi aldı. Katma Değerli Servisler ve Altyapı Yönetimi Müdürü Arzu Erçıkan Nezir, Transport Network Uzmanı Ethem Okan İlker, Baz İstasyonu Sistemleri Uzmanı Serkan Fahrioğlu, Switch Network Uzmanı Çağın Sanıvar, Packet Network Uzmanı Tayfun Atıfsoy öğrencileri bilgilendirdi. IEEE’e öğrencilerini karşılayan ve açılış konuşması yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz, Ada’da teknoloji adına yapılan yatırımlara şirket olarak verdikleri önemi anlattı. Zühre Aydan Ayaz, kaliteli ve kesintisiz iletişim ile dünyanın en ileri teknolojilerini Kuzey Kıbrıs’a sunmak için çalıştıklarını ve teknolojinin hayatımızın içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. “Yerinde gözleme fırsatı bulduk”

Ziyaretin çok faydalı olduğunu söyleyen DAÜ IEEE Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hüseyin Alp, şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğu Akdeniz Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu olarak Kuzey Kıbrıs Turkcell’i ziyaretimiz her şeyden önce sıcak bir havada gerçekleşti. Teknik konular hakkında yapılan sohbet sonrası yapılan gezi bizlere teknolojik alt yapıyı yerinde gözlemle fırsatı vermiş oldu. Değerli çalışanları ve gelişmiş teknolojisiyle her geçen gün büyüyerek gücüne güç katan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e bizleri en güzel şekilde ağırladıkları için kulübümüz ve arkadaşlarımın adına bir kez daha teşekkür ederim”

Öğrenciler yeni hizmete giren “Turkcell Data Center”ı da ziyaret etti. Ziyarette Data Center’ın çalışma şekli, işleyişi ve teknik konular hakkında öğrencilere bilgi verildi. Ziyaretin ardından öğrenciler Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz’a bir de teşekkür plaketi sundular.

Öğrenciler neler söyledi:

Taygun Kara - DAÜ IEEE İç işlerden Sorumlu Başkan Yrd. – Mekatronik Mühendisliği Bölümü

“Kuzey Kıbrıs'ın en büyük şirketine gerçekleştirdiğimiz geziyle, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ne kadar profesyonel, başarılı ve büyük bir kurum olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bizi içtenlikle ağırlayıp deneyimlerini paylaştıkları için teşekkür ederim.”

Duygu Tekbacak - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

“Müşterilerinin konforu için yaptığı yatırımlarla hep bir adım önde olan ve kendini sürekli geliştirmeye çalışan bir şirket. Kadın gücünün iş hayatına kattığı değerin farkında olması da her zaman önde olmasını sağlayacaktır.”

Mustafa Güler – Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü

“Teknik gezi bana iletişim alanında çok büyük bilgi kattı. Bununla beraber orada yazılım ile uğraşan çalışanları görünce yazılım dünyasında ilgim daha çok arttı. Server yönetimi en çok arzuladığım meslekler arasında…”

Mehmet Zeki Uzun - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

“Bir mühendislik öğrencisi olarak etkileyici ve faydalı bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Teknik Gezi etkinlikleri, modern teknolojiyi ve uygulamalarını görme, iletişim ağları ile ilgili güncel sorunları takip etme ve fikir edinme olanağı sağladı.”