Teknecik Elektrik Santrali’nin etrafında, denizde oluşan ilginç görüntü bölge halkı arasında endişeye neden oldu.
 Santralin etrafının uzaktan bakıldığında beyaz, yaklaşıldığında ise kahverengi ve turkuaz renge büründüğünün göründüğünü belirten vatandaşlar, “Oldukça kirli bir görüntü var. Denize atık karıştığından endişe ediyoruz” dedi. 
 Santral etrafının bilinen deniz renginden çok farklı oluşu ve biraz ilerisinin bıçakla kesilmiş gibi normal denize dönüşmesi görenleri hayrete düşürdü. KIBRIS’ı arayan vatandaşlar, “Sanki elle yapılmış bir tablo... Endişeliyiz, denizin kirlendiğinden kuşkulanıyoruz” dedi
 Denizde meydana gelen değişimden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, “Santraldeki arıza nedeniyle, deniz mi kirlendi yoksa?” diye sordu.
 Vatandaşlar, yetkililerin bölgede araştırmalar yaparak, kendilerini aydınlatmasını istedi.

Santral yetkilisi: Endişeye gerek yok
 

Kıbrıs'a konuşan Teknecik Elektrik Santrali’ndeki bir yetkili ise endişe edecek bir durum olmadığını iddia etti. Yetkili, geçen hafta yağan yağmurun beraberinde toprak getirdiğini ve denizdeki beyaz görüntünün oluşmasına neden olduğunu öne sürdü.
Çatalköy Sanayi Sitesi’nin yapımı sırasında ortaya çıkan toprak yığınlarının yağmur sularıyla denize aktığını belirten yetkili, dün başlayan rüzgarla beraber deniz dibine çöken toprağın su yüzeyine çıktığını söyledi. Endişelenecek bir durumun olmadığını ifade eden yetkili,  her yağmur yağdığında bölgedeki derelerden denize toprak aktığını ve benzer bir durumun ortaya çıktığını kaydetti.