Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek ve Belediye Meclis Üyesi adayları, Girne Akçiçek Hastanesi, Oğuz Veli Ortaokulu ve Karaoğlanoğlu İlkokulunu ziyaret etti.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekerek ve belediye meclis üyesi adayları Girne Akçiçek Hastanesi’nde hastane çalışanlarına ve hastalara çiçek takdim etti, sorunlarını dinledi.

Tekerek,  halkın sokaklarda biriken çöpler, başıboş sokak hayvanlar, haşereler ve denize boşaltılan kontrolsüz kanalizasyon nedeniyle sağlık sorunu yaşadığını söyleyerek, “Buna benzer belediyenin yetkisi dahilinde bulunan ama bugüne kadar üzerinde çok az durulan kent sağlığı sorunları ile mücadele konusu öncelikli projelerim arasında” dedi.

Okul ziyaretinde, okul çalışanları ve öğretmenler ile bir araya gelen heyet, okulların bulunduğu bölgelerde yaşanan trafik sorunları ve çocuklara yönelik belediye hizmetlerinin eksik yönleri ve olması gerekenleri konuştu.

Tekerek,  okulların bulunduğu bölgelerde başlıca problemin trafik olduğunu belirterek, bu sorunu çözmenin sadece polisin görevi olmadığını, belediyelerinde bu konuda gelişmiş ülkelerde uygulanan şekillerde önlem alması gerektiğini ifade etti.

Tekerek, “Özellikle yaz aylarında çocuklara yönelik hazırladığımız ücretsiz yaz okulları projesi, geleceğimiz olan çocukların gelişimi açısından çok önemli, mevcut belediye yönetiminin bu konuda girişimlerinin yetersiz” diye konuştu.