Maliye Bakanı Ersin Tatar, normal maaşların yanı sıra 13’üncü maaşları ödeyebilmek için ciddi bir kaynak arayışı başlattı.

Tatar, aralık ayının son haftasında 13’üncü maaşları, ayın son gününde ise normal maaşları ödemeyi hedefliyor ve bunun için de 300 milyon TL tutarında bir kaynağa ihtiyaç duyuyor.


  Tatar, ay sonuna kadar 170 milyon TL civarında bir tahsilat beklediklerini söylerken, geriye kalan 130 milyon civarındaki parayı borçlanma yoluyla karşılamaya çalışacaklarını belirtti. Tatar, 13’üncü maaşların tam olarak ne gün ödeneceğini söylemiyor, ancak aralık ayının son haftasının hedef olduğunu ifade ediyor.


   Piyasanın canlanması için önceliğin 13’üncü maaşlar olduğunu vurgulayan Tatar, geçen yıl benzeri bir sıkıntıyı Ziraat Bankası’ndan borçlanarak aştıklarını anımsatarak şöyle dedi:


   “Hem 13’üncü maaşları, hem de normal maaşları ödeyebilmek için kaynak arayışlarımız devam ediyor. Sonuçta bu paraların ödeneceği konusunda halka söz vermiş bulunuyoruz. Maliye’nin kasasındaki miktara bakıp, gerisini de borçlanak ve ödemeleri yapacağız.”
   Maliye Bakanı Ersin Tatar, sadece devlet çalışanları ve emeklilerin değil, Sosyal Sigorta emeklilerinin de ödenebilmesi için ilgili daireye yaklaşık 40 milyon TL aktarılacağını kaydetti.