Tecavüz Zanlıları Mahkemede

EVRİM KAMALI/KIBRIS MANŞET -ÖZEL HABER

Girne’de otostop çeken 23 yaşındaki Rus uyruklu kadını evine götürecekleri bahanesiyle araçlarına alıp, boş bir araziye zorla götürüp tecavüz ettikleri öne sürülen Mehmet Bayram ile Yakup Akbal dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

TECAVÜZ ZANLILARI MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Polis Çavuşu Ali Uzun’un zanlıların, FM 450 plakalı araç ile saat 03.30 sıralarında Girne Akçiçek Hastanesi önünde otostop çeken Rus uyruklu 23 yaşındaki A.M isimli kız görüp, yanında durup eve götürmeyi teklif ettiklerini, A.M’nin bu teklifi kabul etmediğini belirtti.

Uzun, zanlıların oradan araçları ile uzaklaştığını, bu esnada zanlı Mehmet Bayram arabanın arka koltuğuna geçip uzanarak saklandığını söyledi. Uzun, aracı süren zanlı Yakup Akbal’ın yalnız başınaymış gibi geri dönüp otostop çekmeye devam eden A.M’nin yanına gittiğini ve eğer isterse gideceği yere bırakacağını söylediğini, A.M, Esentepe’de bulunan Turttile Bay’a gideceğini söylemesi üzerine, zanlı Akbal’da zaten Esentepe’ye gideceğini söyleyip A.M’nin araca binmesini sağladığını ifade etti.

Uzun, A.M’nin araca bindikten ve araç hareket ettikten kısa bir süre sonra Karakum bölgesinde zanlı Mehmet Bayram’ın aracın arka koltuğunda uyuyakalmış ve yeni uyanmış numarası yaparak kalkıp oturduğunu, belirtti. Uzun, Acapulco civarlarına gelen zanlıların, yolda A.M’ye para karşılığı seks teklifinde bulunduklarını ancak A.M’nin kabul etmemesi üzerine zanlıların elektrik santralinin olduğu bölgede ıssız bir yola girip boş bir arazide aracı durdurduklarını söyledi.

Uzun,A.M’nin araçtan inip kaçmaya çalıştığını, zanlıların koşarak yakaladığını, önce darp ardından tecavüz ettiklerini belirtti.Uzun, zanlı Mehmet Bayram’ın 5 sayfa, zanlı Yakup Akbal’ın ise 6 sayfa ifade verdiğini söyledi. Uzun, zanlıların ifadesinin araştırılacağını, olayın başlangıç bir bitiş noktası arasındaki yol güzergâhlarının yeni tespit edildiğini ve kamera görüntülerinin inceleneceğini ifade etti.

Uzun incelenecek kamera görüntülerinin ardından yeni tanıkların ortaya çıkabileceğini belirterek, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceklerini kaydetti. Uzun, yürütülecek soruşturma aşamasına zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.