Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumsal Varoluş Hareketi ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) tarafından yarın gerçekleştirilecek olan yürüyüşe aktif katılım sağlayacağını belirterek, tüm TDP üye ve sempatizanları ile halka yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, “ülkesine ve kimliğine sahip çıkan, bugünkü çarpık ve kokuşmuş düzenden şikayet eden ve çöp kent haline getirilen Başkent Lefkoşa’ya sahip çıkmak için duyarlı tüm vatandaşları yürüyüşe destek vermeye davet ettiklerini” belirtti.

Halkına karşı ihanet içinde olan UBP Hükümeti’nin karar ve uygulamaları ile ülkeyi kaosa sürüklediğini, halkı fakirleştirdiğini, halkın kurumlarını peş keş çektiğini ve iradesini yok saydığını iddia eden Özyiğit, toplumsal yok oluş tehlikesi yaşandığını, bunun yanı sıra LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ile hükümetin keyfi ve usulsüz icraatları ile Lefkoşa’yı çöp kent haline getirerek salgın hastalık tehlikesi ile baş başa bıraktığını savundu.

Özyiğit, yaşanan olumsuzluklara karşın birlikte hareketin önemli olduğunu dile getirdi.

UBP Hükümeti ile LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’ndan bir an önce kurtulmak gerektiğini öne süren Cemal Özyiğit, “Ülkeyi kaosa sürükleyen UBP, kurultayla birlikte kendisi de kaosa sürüklenerek mahkemelik olmuştur. LTB’yi batağa sürükleyen ve usulsüzlükleri Sayıştay Raporlarına yanıysan ve hakkında dava açılan Bulutoğluları da istifa etmemekte ısrar etmektedir. Hem ülkede, hem de Lefkoşa’da yaşanan kaosu ancak erken seçim temizler” dedi.