"ŞİDDETE MEYDAN OKU”

Toplumcu Demokrasi Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, (TDP TOCEK) Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) kadın sığınma evi açma çalışmasına destek olmak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla kitap satış kampanyası düzenledi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, "LTB Sığınma Evine Destek İçin Sen De Bir Kitap A l- Şiddete Meydan Oku" isimli kitap satışı kampanyası Dereboyu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik önümüzdeki günlerde başlayacak olan "Lefkoşa Günleri"nde de devam edecek.

Etkinliğe bir süre Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı da katılarak destek belirtti, standı ziyaret eden vatandaşlarla sohbet etti.

Bu arada Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın “25 bin imza 5 sığınma evi” adı altında başlattığı imza kampanyası kitap satış etkinliğinde de devam etti ve stantta da imza kabul edildi. Kitap satışından elde edilen tüm gelir LTB Kadın Sığınma Evi'ne bağışlanacak.

TDP TOCEK Başkanı İsmet Cabacaba, LTB'nin Kadın Sığınma Evi açma projesini desteklediklerini belirterek, kitap satış kampanyasının da bu çerçevede gerçekleştirildiğini kaydetti. Cabacaba, "Amacımız; bir yandan Kadın Sığınma Evi’ne katkıda bulunurken, diğer yandan da farkındalık yaratarak insanları harekete geçirmektir. Kadın Sığınma Evi’nin açılmasına destek olmak amacıyla başlattığımız projeye sahip çıkan, destek veren, paydaş olan tüm kişi ve örgütlere teşekkür ederiz" dedi.