Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve  Baraka Kültür Merkezi Güzelyurt Belediyesi Başkan adayı Metin Ertop ve Güzelyurt  Belediyesi Meclis Üyeliği adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Güzelyurt çarşısını gezdi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Metin Ertop ve Güzelyurt ekibine ziyarette, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile BKP Genel Başkanı İzzet İzcan eşlik etti.

Heyet ziyarette vatandaşların sorunlarını dinleyip, sorularını yanıtladı. Ziyaretlerde, Güzelyurt’la ilgili projeler de anlatıldı.

Mertin Ertop, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Güzelyurt’ta artık değişim zamanının geldiğini belirtti. Ertop, “Güzelyurt’u yıllardır ileri götüremeyen, çağdaşlaşma yerine geri götüren zihniyetten artık kurtulmak gerek” dedi.

Güzelyurt ve bağlı köylerde birçok sorun yaşandığını, ancak en çok üreten bölgenin, en fazla mağdur olan bölge olduğunu ifade eden Ertop, şöyle devam etti:

“Halkımız artık belediyeciliğin sadece çöp toplamaktan ibaret olmadığını görerek, Güzelyurt  ve bölgesine yeni vizyon getirecek kişi ve ekiplere destek vermelidir. Güzelyurt çok daha gelişmiş olabilecek potansiyele sahiptir, ancak bunu değerlendirmek vizyon ister, irade ister. Bu da mevcut zihniyetle asla olmaz”