Sağlık Bakanlığı, Tatlısu 112 Acil İstasyonu’nun hizmete girdiğini bildirdi. 
 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tatlısu köyünde, anayol kenarında bulunan bina restore edilerek 112 Ambulans İstasyonu olarak hizmet verebilecek şekilde tasarlandı.

Tatlısu 112 Acil İstasyonu 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Söz konusu istasyona telefondan 112 numarası tuşlanarak ulaşılabilecek.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2004 yılında kurulan ancak, zaman içerisinde yeterince ilerleme kat etmeyen 112 Ambulans Komitesi’nin, yaklaşık 3 ay önce yeniden canlandırılmasıyla 112 ambulans ağının güçlendirilmesine yönelik bir takım projelerin hayata geçirilmeye başlandığı kaydedilen açıklamada, Tatlısu 112 Acil İstasyonu’nun da başlatılan çalışmaların bir sonucu olarak kısa süre içerisinde hizmet vermeye başladığı belirtildi.

112 acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi maksadıyla, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden de destek alındığı vurgulanan açıklamada, bu doğrultuda kısa bir süre önce ambulans şoförlerine, 112 acil servis çalışanlarına ve eğitimcilerin eğitimine yönelik çalışma başlatıldığı da anımsatıldı.

Açıklamada, Girne doğu sahil yolu boyunca Yenierenköy’e kadar ambulans merkezinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna değinilerek, Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu eksikliği kısa sürede gidermiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluk ifade edildi.