Tatar, Üye Listesiyle Yapılması Gerek

Ersin Tatar, Genel Başkan Özgürgün’ün UBP’yi bugünlere getiren tüm unsurlara zarar verdiğini, Genel Başkan kalamayacağını, tabanın ve halkın görüşünün de bu yönde olduğunu savundu. Tatar,  UBP’nin hükümette küçük ortak durumunda kalmaya devam etmesi halinde bundan hem partinin hem de Kıbrıs Türk halkının zarar göreceğini ifade etti.

Tatar, yazılı açıklamasında, Kurultay sürecinin UBP Başkanı Özgürgün yüzünden keşmekeşe düştüğünü ileri sürerek, “Birçok yerde köy, mahalle kongrelerimiz yapılamamaktadır. UBP’yi bugünlere taşıyan, hepimizin çok çok üzerinde bu partiye hizmeti olan insanlar üyelik konusunda yapılanları eleştirir, gidişattan endişe duyduklarını açıklarken pembe tablolar ortaya koymaya çalışan Özgürgün ve etrafındaki bazı malum kişiler partililerimizi ve halkımızı aldata bileceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar” dedi.

UBP’ye ve ülkeye yapılan en büyük kötülüğün, partiyi CTP’nin niyet ve hedefleri açık ortadayken yanlış bir zeminde ve tamamen CTP Başkanı Talat’ın kumandasında koalisyona sokmak olduğunu iddia eden Tatar, “belirli bir zümrenin dışındaki taban CTP ile girilen koalisyon şeklinden, CTP yetkililerinin UBP’ye yönelik davranışlarından, Kıbrıs konusundaki gidişata rağmen UBP’nin ses çıkaramamasından rahatsızdır” ifadelerini kullandı.

Tatar, öncelikle yapılması gerekenin UBP kurultayını sağlıklı bir şekilde tamamlamak olduğunu söyleyerek, özetle  şöyle devam etti:

“Genel Yönetim Kurulumuzun 8 üyesinin aldığı resmi olmayan karar özellikle üye listelerinin düzenlenmesi için çok değerlidir ama hukuk uzmanlarımıza göre Kurultayımızı ertelemek mümkün değildir.

Kanaatimce ivedi ve uzlaşma ile yapacağımız çalışmalarla üye listemizi hazırlayarak 31 Ekim’de kurultayımızı gerçekleştirmemiz olanak dahilindedir.

Yeter ki, samimi olunsun, UBP ve ülkenin çıkarları düşünülsün ve başka, başka oyunlar, tezgahlar sahneleme niyeti ile hareket edilmesin.”