Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan, Başbakan Ersin Tatar kürsüye çıkarak, yargıç sayısının 8’den 16’ya çıkmasına oy birliğiyle onay verilmesini temenni ettiğini dile getirdi. 
Pandemi konusunda yapılan değerlendirmeleri dikkate aldıklarını söyleyen Tatar, ülkenin olağanüstü bir durumdan geçtiğine işaret etti.
Tabipler Birliği’nin mahkeme başvurusuna değinen Tatar, Güney’e geçişler konusunda bir girişimde bulunulmazken neden 1 Temmuz konusunda böyle bir girişimde bulunulduğunu sordu. 
“İŞİN ÖZÜNDE PEK DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”
“Acaba bunun altında ne var? Neden bu aşamada mahkemeye gidiliyor?” diye soran Tatar, dün alınan kararlara işaret ederek “İşin özünde pek değişen bir şey yok” dedi. 
Hükümetin her zaman uzmanları dinlediğini ancak son sözün hükümet tarafından söylendiğini ifade eden Başbakan Tatar, Sağlık Bakanlığı’nın bunun dışında bir karar almasının düşünülemeyeceğini anlattı.
Açılımın kontrollü şekilde sürdüğünü dile getiren Tatar, halkı paniğe sokmanın doğru olmadığını kaydetti. 
Başbakan Tatar’ın diğer ülkeleri örnek vermesi ve Güney Kıbrıs’ın çok yakında İngiltere’ye kapılarını açacağını söylemesi üzerine Meclis’te tartışma yaşandı. Tatar bu açılım sonrası Güney Kıbrıs’ta bulaş olaylarının artabileceğini söyledi. 
Türkiyeli modacı Barbaros Şansal’ın test sonucuna bakılmadan uçağa alındığı yönünde sosyal medyada yaptığı açıklamaya işaret eden DP Genel Başkanı Denktaş, insanların bu nedenle endişe yaşadığını, endişenin pandemiden değil, kontrol ve denetim eksikliğinden kaynaklandığını anlattı. 
Başbakan Ersin Tatar ise böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını söyleyerek kurallara işaret etti, bu konuda ilgili makamların mutlaka gerekli incelemeleri yapacağını dile getirerek kürsüden yetkili mercilere de görev verdi. 
PANDEMİ HASTANESİ PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR
Panemi hastanesi projesi üzerinde çalışıldığını ancak zamana ihtiyaç olduğunu dile getiren Tatar, GAÜ’den devralınan hastaneye işaret ederek her gün takip etmelerine rağmen hala burada ihaleye çıkılmadığını söyledi. 
“KOLAN HASTANESİ İÇİN VERİLEN FİYATI KARŞILAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL” 
Kendisine gelen bilginin Kolan Hastanesi’nin ihtiyacı karşılayacağı yönünde olduğunu anlatan Tatar, öte yandan verilen fiyatı karşılamalarının mümkün olmadığını, hizmet değerinin 40 milyon olduğunu ancak hastane sahiplerinin buna yanaşmadığını kaydetti. 
“KİRALAMA DA GÜNDEMDE”
Tatar, makul bir fiyattan kiralamanın da gündemde olduğunu söyledi, bu konuda da bir rayiç bedel belirlediklerini anlattı. 
Başbakan Tatar, pandeminin ilk gününden bu yana sağlık altyapısında gerçekleştirilen iyileştirmelere de işaret etti. 
Konuşmaların ardından Anayasa (Değişiklik) Yasa Önerisi oylandı. Öneri 42 kabul 3 ret ile kabul edildi.