Tatar UBP Kurultayı İle İlgili Düzenlemelerin Açıklanmasını İstedi

Ersin Tatar, UBP Olağan Kurultayına yönelik yaptığı yazılı açıklamada,  partinin şu anki tüm yetkililerinden, bir an önce kurultay sürecinin nasıl ilerleyeceğini ve sonuca bağlanacağını halka açıklamalarını beklediklerini kaydetti.

Parti Genel Sekreteri ile üç İlçe Başkanının  Hükümet’te bakan olarak görev aldığına işaret eden Tatar, “Bu arkadaşlarımız kurultaya kadar Bakanlıklarının yanı sıra partideki görevlerini sürdürecekler mi? Yoksa partide onların yerlerine görevlendirmeler mi yapılacak? “ sorusunu yöneltti.

Tatar ayrıca, yeni tüzük altında hangi üyelerle seçime gidileceğini, köy, mahalle örgüt seçimlerinin, ilçe kurultaylarının ne zaman yapılacağını, 4-5 bin üyeyle ile seçime gidilecekse oy kullanımı ve sayımının nasıl yapılacağının açıklanmasını istedi.

Kimsenin, tek adayla seçime gidilmesi gibi bir tutum içinde olmaması gerektiğini kaydeden Tatar, “Bu daha önce oldu ve sonucunda beklenen yarar sağlanamadı. Tekrar olmasına gerek yoktur” dedi.

Hiç bir şaibeye fırsat vermeden, dostluk ilişkileri zarar görmeden, Anayasa, yasalara ve UBP tüzüğüne uygun  bir kurultay süreci yaşanmasının önemini vurgulayan Tatar, “Demokratik bir yarıştan sonra tüm aday ve ekipler kazananın etrafında kenetlenip birlik ve beraberliğin sağlanmasına destek vermelidirler”  ifadelerini kullandı.