BAŞBAKAN TATAR HATAY’DA ….

TATAR ALTINÖZÜ KAYMAKAMLIĞI VE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Altınözü,26 Ekim 219 (.): Başbakan Ersin Tatar dün akşam geldiği Hatay’daki temaslarına bugün Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesini ziyarete ederek başladı.

Başbakan Tatar Altınözü Kaymakamlığına gelişinde halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Kaymakamlık önünde çocuklar Tatar’ı  TC ve KKTC bayraklarıyla karşıladı.

UYGUR: TATAR FESTİVALİ ONURLANDIRDI

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ziyarette yaptığı açıklamada, Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, festivali  ilçenin tanıtımı, zeytine sahip çıkılması ve zeytin ürünlerinin ekonomiye dönüşmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini Başbakan Tatar’ın festivali onurlandırmasının da doğru yolda  olduklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Başbakan Tatar’ı Altınözü’nde ağırlamaktan onur duyduklarını kaydeden Uygur, bir çok Hataylının KKTC’de yerleşip iş kurduğuna dikkat çekti.

TATAR: BU TÜR ZİYARETLERLE GEREKEN MESAJI VERİYORUZ

Başbakan Ersin Tatar da, KKTC ve Türkiye’nin et ve tırnak gibi olduğunu belirterek- KKTC’de 1571’den gidenlerle 1974 yılından sonra gidenlerin kardeşlik duyguları içerisinde KKTC’nin gelişmesi için birlikte çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Birlik beraberlik ve gönül bağının başarıya ulaştıracağına vurgu yapan Başbakan Tatar , bu tür ziyaretlerle gereken mesajların da verildiğini kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaja başladığını belirten Tatar, Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklerin paylaşılmasının  KKTC’nin hak ve çıkarlarının korunmasındaki çok önemli olduğunu söylei.

Tatar,Barış Pınarı Harekatı’nın bölge barışı ve Türkiye’nin güvenliği için önemli olduğunu ve başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyleyen Tatar- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TSK’yı kutladı.

Başbakan Ersin Tatar, ziyaretin ardından Altınözü Festivali’nin kortejine katıldı. Ardından  Zeytinin ilk hasadına katıldı, zeytin fidanı dikti.

TATAR KIBRIS GAZİLERİYLE BULUŞTU

Başbakan Ersin tatar’ın ikinci durağı Altınözü Belediyesiydi.

Tatar Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette 5 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi de hazır bulundu.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Başbakan Tatar’ı ilçede ağırlamaktan gurur ve onur duyduklarını belirterek  manevi değeri yüksek bir coğrafyada ekonomik sosyal ve kültürel faaliyetleri geliştirmek arzusunda olduklarını ifade etti.

Sarı, Başbakan Tatar’ın ziyaretini kendilerine güç ve heyecan verdiğini söyledi.

Başbakan Ersin Tatar da KKTC’den, içinde  Hatay’dan yerleşip KKTC’nin kalkınmasına katkı koyanların da  bulunduğu  kalabalık bir heyetle  Hatay’a ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 1975’ten sonra bu bölgeden yerleşenlerle KKTC’nin gelişmesi için güç birliği yaptıklarını söyledi.

Başbakan Tatar, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunui her zaman desteğini hissettiklerini  vurgulayarak, “Türkiye’nin bölgede liderliğini devam ettirmesi birlik ve beraberliğimizden geçer” dedi.

Başbakan Tatar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondajlarının  KKTC’nin gücüne güç kattığını vurugladı.

Tatar, Barış Harekatı ile  Kıbrıs Türkü’nün huzur bulduğunu vurgulayarak, gazilere şükranlarını sundu.

Tatar, Barış Pınarı Harekatı’nı başarıyla yürüten Türkiye Cumhurbaşkanı Errdoğan hükümeti ve TSK’yı kutlayarak, bu operasyonda ilk kez ABD ve Rusya’nın Bir  konu üzerinde anlaşarak   onay verdiklerini bunun daTürkiye’nin gücünü gösterdiğini söyledi.

Ziyaretlerde karşılıklı hediye takdimi yapılırken, KKTC heyetinde Milletvekilleri İzlem Gürçağ ile Bertan Zaroğlu, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli  de hazır bulundu.

(YIL/FG)

Haber: Yılmaz Yakar