TATAR: “ÇALIŞMA HUZURUNUN SAĞLANMASI İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERME GÖREVİMİZ”

Başbakan Ersin Tatar, İbrahim Kanat başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. 

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Ersin Tatar  kabulde yaptığı konuşmada, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun KKTC’nin en gözde ve önemli kurumlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek,  BRT’nin yıllardan beridir personelin özverili çalışmalarıyla Kıbrıs Türk halkının sesini duyurduğunu ve Kıbrıs Türk Halkının her türlü mücadelesine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar, sendikanın söylediklerinden yola çıkarak  yasa konusundaki  hassasiyetin dikkate alınması için girişim yapılması gereğini belirterek, bu konuda gerekeni yapacağını söyledi.

Başbakan Tatar, kurumun ekonomik olarak bir takım sıkıntıları bulunduğunu, merkezi bütçeden sağlanan desteğin tüm özverilere rağmen zaman zaman yetersiz kaldığını ve dolayısıyla da bazı tasarruf tedbirleri alınmasının kaçınılmaz olduğunu anlattı.

Çalışma huzurunun sağlanması için gerekli hassasiyeti göstermenin görevleri olduğunu belirten Başbakan Tatar, yasanın hangi noktada olduğunu ve nasıl meclise sevk edilerek düzenleneceği konusunda görüşmelerde bulunacağını ve durumu sendika yetkilileri ile paylaşacağını söyledi.

KANAT

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat ise kabulde yaptığı konuşmada, kurumun günün koşullarına göre yeniden yapılandırılması amacıyla yeni bir BRTK Yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirterek, yıllardır hükümete gelen tüm siyasi partilerin BRTK çalışanlarına verdikleri sözleri tutmadığını ve yasanın bir türlü geçmediğini söyledi ve Başbakan’dan bu konuda destek talep etti.

2014 yılında Kurum yönetimi ile Sözleşmeli ve Akitli personel arasında imzalanan ikili akdin; Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alındığını ve her yılın sonunda kendiliğinden yenilenmesinin sağlandığını ifade eden Kanat, Toplu İş Sözleşmesi yürürlükte olduğu sürece akitlerin yeniden imzalanmasının istenmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Toplu İş Sözleşmesi devam ederken kurum yönetiminin 26 yıldır kurumda kadrosuz çalışan, işlerinde uzmanlaşmış personele ihbar yazılarını göndermeye hazırlandığını savunan Kanat, bunun kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını kaydetti.

Kanat, ihbarların dağıtılmaya başlandığı andan itibaren tüm yasal hakların kullanılacağı uyarısında da bulundu.