UBP GENEL BAŞKANI TATAR, YDP BAŞKANI ARIKLI İLE GÖRÜŞTÜ 

ARIKLI: “SEÇİM TARİHİ BELLİ OLMAK ŞARTIYLA KURULACAK HER TÜRLÜ HÜKÜMETE İÇERDEN VEYA DIŞARDAN DESTEK VEREBİLİRİZ”

TATAR: “EN NİHAİ KARARI ÇOK DA UZATMADAN VERMEK GEREK, BU TABLONUN EN ERKEN ZAMANDA NETLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Yeniden Doğuş Partisi’ni  (YDP) ziyaret ederek, Genel Başkan Erhan Arıklı ile görüştü. 
Görüşmeye Tatar’ın yanı sıra UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, milletvekilleri Özdemir Berova, Dursun Oğuz ve Nazım Çavuşoğlu katılırken, YDP’den ise Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz, milletvekili Bertan  Zaroğlu,  MYK üyeleri Enver Öztürk ile Eyüp Çatalkaya hazır bulundu. 
Görüşmenin ardından Tatar ve Arıklı basına açıklamalarda bulundu. 
ARIKLI 
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, görüşmede Tatar ve heyeti ile hükümet formüllerini ele aldıklarını ve YDP olarak hangi formüle destek verebileceklerini izah ettiklerini kaydetti. 
YDP’nin en başından beri kurulacak erken seçim hükümetine içerden veya dışardan destek verebileceğini söylediğine dikkat çeken Arıklı, bunu Tatar’a da bir kez daha ilettiklerini söyledi. 
Seçim tarihi belli olmak şartıyla kurulacak her türlü hükümete içerden veya dışardan destek verebileceklerini vurgulayan Arıklı, Tatar’ın da bu konuyu değerlendirebileceğini söylediğini aktardı.
Seçim yasasının mutlaka elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Arıklı, bununla ilgili ayrı bir çalışma yapılacağını belirtti. 
Herkesin beklediği ve gündemde olan Halkın Partisi ve Ulusal Birlik Partisi koalisyon hükümetinin kurulup kurulamayacağının çalışmasının ise yarından itibaren başlayabileceği düşüncesini dile getiren Arıklı, bunun başarısız olması halinde ise diğer formüller ve kendilerinin önerdiği formüllerin gündeme gelebileceğini söyledi. 
Arıklı, Tatar ve ekibine başarılar dileyerek, halkın ve ülkenin çok fazla zaman kaybına tahammülü olmadığını, bir an önce ya hükümetin kurulması, ya da ülkenin önünü açacak bir seçime gidilmesine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.  
TATAR 
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da, bugün sabahtan bu yana gerçekleştirdikleri ziyaretlere işaret ederek, demokrasi kültürü ve anlayışı çerçevesinde siyasi partilerle gerçekleştirdikleri görüşmelerde çeşitli görüş alışverişlerinde bulunduklarını kaydetti. 
YDP ile yaptıkları görüşmede ülkenin sorunlarını da ele alıp konuştuklarını ifade eden Tatar, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi, hükümet kurma çalışmalarına yönelik üç alternatif bulunduğunu yineledi. 
Tatar, bunların; UBP - CTP, UBP - HP veya bir seçim hükümeti kurarak erken seçime gidilmesi olduğuna işaret ederek, bugün YDP ile daha fazla üçüncü alternatifin ele alındığını aktardı. 
YDP’nin konumları gereği, ancak bir erken seçim hükümetinde kendilerine destek verebileceklerini belirttiğini aktaran Tatar, ancak ülkenin içinde bulunduğu konum, maliyenin durumu, diğer bir takım siyasi gelişmelerle ilgili olarak, günün sonunda memleket ve halk için en hayırlısı nasılsa onun olmasını temenni ettiklerini kaydetti. 
“HERŞEY KKTC İÇİN DAHA GÜZEL OLSUN”
Tatar, en nihai kararı çok da uzatmadan vermek gerektiğini belirterek, bu tablonun en erken zamanda netleşmesi için çalışacaklarını kaydetti. 
Tatar, erken seçime gidilsin veya gidilmesin, Cumhuriyet Meclisi kapanmadan Seçim Yasası’na el atılması gerektiğine de değinerek, “Herşey KKTC için daha güzel olsun” dedi.