ELCİL: “BİZİM TEMEL ANLAYIŞIMIZ, BELLİ KESİMLERİN, BELLİ ZÜMRELERİN HAKLARINI SAVUNMAK DEĞİL, TOPLUMSAL ÇIKARLARI SAVUNMAKTIR”

GÖKÇEBEL: “HALK GERÇEKTEN ZOR GÜNLER YAŞIYOR, HALK BU SIKINTILARI GÖĞÜSLEYEBİLECEK NOKTAYI AŞTI”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, kamuda yetkili sendikaları 16 Ağustos Perşembe saat 10.00’da toplantıya çağırdı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’ndan (TIP-İŞ) oluşan 4 sendika, Kamu Görevlileri Yasası çerçevesinde Maliye Bakanlığı’ndan protokol talep etmek amacıyla Maliye Bakanı Ersin Tatar’la görüştü.

Maliye Bakanlığı’nda bugün saat 11.00’de gerçekleştirilen görüşme sonrasında Maliye Bakanı Ersin Tatar, 16 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da sendikaları toplantıya çağırdı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, bugün 4 sendika olarak toplu görüşme masasıyla ilgili taleplerini dile getirmek amacıyla Maliye Bakanı Ersin Tatar’la toplantı yaptıklarını belirterek, toplantıda sendikaların görüşlerini ortaya koyduğunu söyledi.

Tatar’ın toplantıda ülkede yaşanan sıkıntılara ve dünyada yaşanan ekonomik krize dikkat çektiğini anlatan Elcil, Maliye Bakanı Tatar’ın 16 Ağustos Perşembe günü kendilerini toplantıya davet ettiğini kaydetti.

16 Ağustos’ta toplu görüşme masasını oluşturmak üzere Maliye Bakanlığı’nda hazır olacaklarına dikkat çeken Elcil, “Bizim temel anlayışımız, belli kesimlerin, belli zümrelerin haklarını savunmak değil, toplumsal çıkarları savunmaktır” dedi.

Elcil, 16 Ağustos’ta yapılacak toplantıda, toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren eşel-mobilin dondurulması, asgari ücretin arttırılmaması ve buna bağlı bir takım çalışma koşullarıyla insanların direk yaşantısını ilgilendiren konuları masaya taşıyacaklarını söyledi.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise Hükümet edenlerin bazen ekonomi büyüdü, bazen de kriz var söylemlerinde bulunduğunu ifade ederek, bunlar için çalışanlardan özveri beklendiğini, maaşlarının eritildiğini, alım güçlerinin yok edildiğini belirtti.

Asgari ücrete yaklaşık 3 yıldır artış yapılmadığını, işsizliğin, yoksulluğun arttığını vurgulayan Gökçebel, Hükümet edenlerin, yurt dışı ziyaretleri, kurultay giderleri ve makam araçlarına yaptığı harcamaların ortada olduğunu kaydetti.

Gökçebel, halkın gerçekten zor günler yaşadığına dikkat çekerek, halkın bu sıkıntıları göğüsleyebilecek noktayı aştığı söyledi.

Protokol masasına bütün konuları getireceklerine işaret eden Gökçebel, ülkede iç barışın sağlanması, halkın hayatını doğru dürüst idame ettirebilmesi için gerekenlerin yapılmasını istediklerini belirtti.

SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Bu arada, kamuda yetkili sendikalardan dördü daha sonra yayımladıkları ortak açıklamada şu görüşleri aktardı:

“Kamuda yetkili sendikalarımız KTAMS, KTOEÖS, KTÖS ve TIP-İŞ’in dirayetli duruşu ile Maliye Bakanlığı’na yapmış olduğu çağrı sonrası iki yıldan beridir kurulmayan protokol masası bugün kurulmuştur.

Sendikalarımız çalışanlarımızın gerek ücret gerekse özlük haklarını ileriye götürmek adına yapmış olduğu çalışmalarını protokol masasında görüşmek adına Maliye Bakanlığı ile 16 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da yeniden görüşmek adına uzlaşmıştır.

Sendikal birliktelik ile çalışanlarımızın haklarını daha ileri götürmek adına yaptığımız bu görüşmelerin sonuca varması için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi ve protokol görüşmelerinin uzlaşı ile sonlanması isteğimizi tüm çalışanlarımız ve kamuoyu ile paylaşırız.”