Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu, Lefkoşa, Güzelyurt, Girne, Gazimağusa ve İskele bölgelerinde bulunan toplam 59 gayrimenkulü, kapalı zarf usulüyle satışa çıkardı.

Fondan yapılan yazılı açıklamada, satışı yapılacak taşınmaz malların koçan numaraları ile pafta, parsel bilgilerini içeren listenin KKTC Merkez Bankası’nın www.mb.gov.ct.tr web sitesinde yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, tekliflerin en geç 25 Mayıs Pazartesi günü mesai bitimine kadar Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu teklif kutusuna atılabileceği ve ayrıca talep halinde satışı yapılacak gayrimenkullere ilişkin koçan fotokopilerinin de verilebileceği kaydedildi.

Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu’nun satışını ilan edilen taşınmaz mallar; tarla, arsa, dükkân, ambar, ev, apartman dairesi ve banka binasından oluşuyor.

Açıklamada, Fon’un; yönetim ve denetimi kendisine devredilen bankalardan temlik alınan gayrimenkulleri tapu değerinin altında olmamak kaydıyla muhtelif zamanlarda, günlük yerel gazetelere ilan vermek suretiyle satışa sunduğu ve en yüksek teklifi verene sattığı belirtildi.