Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından 2006 yılından beri verilen TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri bu yıl 12. kez sahiplerini buluyor. “Stratejik Vizyon Sahibi” Devlet Adamı, Siyasetçi, Bürokrat, Bilim İnsanı, Kurum, İş Adamı, Sanatçı, Gazeteci-Yazar ve Özel olmak üzere dokuz kategoride verilecek 2019 ödülleri açıklandı.

Konuyla ilgili TASAM’dan yapılan açıklamada, “TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri”nin; Yurtdışından başarılı isimlere, devlet adamlarına ve kurumlara da verildiği belirtilirken, 2019 yılının Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü’nü KKTC Başbakanı Ersin TATAR, Stratejik Viyon Sahibi İş Adamı ödülünü ise, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın alacağı bildirildi.

Ayrıca, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki saygın konumunun sürekli yükselmesi için farklı fikirleri, uygulamaları ve bilimsel yaklaşımları ile Türkiye’nin stratejik vizyonunu paylaşan ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için ciddi çabalar sarf eden devlet adamları, siyasetçiler, bürokratlar, iş insanları, kamu kurumları, sanatçılar, gazeteci-yazarlar ve bilim insanlarının onurlandırılması amacıyla TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri 2006’dan beri verildiği ifade edildi.

TASAM Başkanı Şensoy: “Nitelikli insan kaynağının önemi daha da artmıştır”

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy yaptığı açıklamada, yeni bir dünyanın şekillendiğinin artık iyice belirginleştiği, ekonomiden siyasete ve uluslararası ilişkilere, teknoloji ve iletişimden sosyolojiye kadar sektörlerin ve kurumların konumlarını ve doğasını da sarsan bir dönemin içinde olduğumuzu belirterek “böylesine göreceli kırılgan bir ortamda tecrübenin derinliğinin verdiği sağduyu ile geleceğe bakabilen nitelikli insan kaynağının öneminin daha da arttığını” dile getirdi.

TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri, 07 Kasım 2019 Perşembe akşamı İstanbul’daki CVK Park Bosphorus Oteli’nde saat 20.00’de gerçekleştirilecek Gala Yemeğinin ardından yapılacak törende sahiplerine takdim edilecek.