TARİHİ SURLARA BEYAZ DUVAR…
Gazimağusa Kaleiçi Canbulat kapısının bulunduğu sur duvarları zamanla aşınmaya uğrayarak kale duvarlarında çöküntüler meydana geldi. Canbulat Kapısı’nın bir kısmı usulüne uygun restore edilmek istendi. Ne yazık ki ortaya restore edilerek 'bembeyaz bir duvar' çıktı.
Gazimağusa kale duvarlarının özellikle denize yakın olan ve yıpratıcı doğa koşullarına maruz kalan, Canbulat kapısı kale duvarının beyaz taşlarla kaplanması tepkilere neden oldu.

UNDP, PFF tarafından uzun süredir kalenin restore edilmesini bekleyen Mağusalılar, eski eserlerinin bakımsızlığının ve terk edilmişliğinin devam ettiğini ve bu duruma tepki duydukları belirtiler.
Ortaçağın en önemli kale kentleri arasında yer alan Mağusa kale kentinin, geçmiş dönemlerde özellikle de 1950’li yıllarda eski eserlere olan ilgi, günümüzde ilgili kurumlar tarafından gösterilmiyor.

Denize yakın ve yıpratıcı doğa koşullarının diğer bölgelere göre daha yoğun olan Canbulat Burcu çevresinde uzun bir süre önce başlatılan sur tadilatının yanlış ve kötü malzeme ile yapılması ve bölgede Canbulat Müzesi’nin de bulunması nedeniyle ziyarete gelen hem yerli halkın hem de turistlerin tepkisine yol açtığı görülmekte.