Birikmiş Borçların Tahsiline Yönelik Başvuru Süresi Uzatılıyor.

Bakanlar Kurulu, devlete birikmiş borçların tahsil edilebilmesine yönelik düzenleme çerçevesinde 24 Ağustos'ta dolan başvuru süresinin uzatılmasını öngören ilgili yasal değişikliği onayladı.

Meclise ivedilikle sevk edilecek yasa değişikliği yürürlüğe girdiği tarihten  itibaren başvuru kabul edilebilecek; ancak yürürlükteki yasada öngörüldüğü şekilde 31 Aralık'a kadar işlemlerin tamamlanması gerekiyor.Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantısının ardından, alınan kararları, Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu açıkladı. 

 

MUHTARLARA YARIM ASGARİ ÜCRET...

Çavuşoğlu, geçen yılbaşından itibaren muhtarlara yarım asgari ücret  maaş ödenmesi konusunda uygulamada yaşanan sıkıntılar üzerine Köy ve Mahalle İhtiyar Heyeti Yasası'nda değişiklik için adım atıldığını ve yasadaki "muhtarlıklara" ifadesinin "muhtarlara" şeklinde değiştirileceğini açıkladı.

Söz konusu yasa değişikliğini ivedilikle Meclis'e göndereceklerini ve yasa geçtikten sonra söz konusu ödemenin muhtarlara yapılacağını ifade eden Çavuşoğlu, gelir artışından dolayı vergi ödemesi gerekenlerin de bunu ödeyeceğini söyledi. 

SÜT FİYATLARI BELİRLENDİ

Bakanlar Kurulu ayrıca, hayvancılarla, süt fiyatları konusunda varılan mutabakata uygun olarak gerekli düzenlemeleri yaparak fiyatları resmileştirdi. Çavuşoğlu üreticiye ödenecek süt fiyatlarını şöyle açıkladı: 

"Soğut inek sütü 1.19; açık  inek sütü 1.10; soğutulmuş inek sütü 1.12; soğuk koyun sütü 1.83; açık koyun sütü 1.66; soğutulmuş koyun sütü 1.74; soğuk keçi sütü 1.35; açık keçi sütü 1.22; soğutulmuş keçi sütü 1.28."

BİRİKMİŞ BORÇLARIN TAHSİLİNE YÖNELİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Bakanlar Kurulu, mazbata olarak bilinen ve birikmiş borçların tahsil edilebilmesine yönelik başvuru süresinin uzatılmasına da karar verdi. 
Yapılan yasal değişiklikle borçların yeniden yapılandırılması  için verilen 6 aylık sürenin 24 Ağustos'ta tamamlandığı ancak borçlular ve birçok bankadan bu sürenin yeterli gelmediği ve uzatılması gerektiği yönünde telkinler geldiğine işaret eden Çavuşloğlu, iki tarafın da kazancını düşünerek insanlara son bir şans vermek adına yılbaşına kadar işlemlerin tamamlanması koşuluyla bu süreyi uzatmak üzere gerekli yasa değişikliği tasarısını onayladıklarını açıkladı.

Meclise ivedilikle sevk edilecek yasa tasarısı yürürlüğe girdiği tarihten  itibaren başvuru kabul edilebileceğini ancak yürürlükteki yasada öngörüldüğü şekilde 31 Aralık'a kadar işlemlerin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu durumda olanların da gerekli duyarlılığı göstermek durumunda olduğunu; aksi halde daha sonra yaşayacakları sıkıntıların tamamen kendi sorumlulukları dahilinde olacağını söyledi.