Eski milletvekili Tahsin Mertekçi, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla yarından başlayarak Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a yürüyeceğini bildirdi.

Mertekçi yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüşün yarın saat 17.00’de başlayacağını kaydetti.

Tahsin Mertekçi, ülkede meydana gelen ölümĺü trafik kazalarının kader olmadığını belirterek, şöyle dedi:

“Bu kazalara adeta davetiye çıkartan ihmaller, dikkatsizlik ve denetimsizlik önemli etkenlerdir.

Karayollarımızda alt ve üst yapı eksiklikleri, oluşan arızaların zamanında giderilmemesi araç sürücü ve yayalardan kaynaklanan hatalar ve bilinçsiz kullanımlar, kazalara göz göre göre sürüklüyor.

Olumsuzlukları ortadan kaldırmak; gerekeni yapmak ve bilinçlenmekle mümkündür düşüncesiyle, gerek yetkililer gerekse karayollarını kullananlar olarak üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz yapmalıyız.

Tüm paydaşlara sorumlulukların hatırlatmak ve ölümlü trafik kazalarının mücadele ile durdurulabilir olduğuna dikkat çekmek için Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar yürüyerek katkı koymak istiýorum. 13 Eylül saat 17.00’de yürüyüş başlayacak, günün belli saatlerinde devam edecek, güzergah üzerinde konaklanıp dinlenilecek ve kaldığı yerden devam edilip Dipkarpaz’da bitirilecektir. Yürüyüş ve konaklama saatlerinde aktif destek olmak isteyen herkese eylem açık olacaktır.

Bilinçli insan-güvenli yol-kazasız ulaşım.”

(SEL)