Kömürcü ve Pınarbaşı köyleri arasındaki yaklaşık bir buçuk kilometrelik yol asfaltlanıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla yaklaşık 450 bin Türk Lirası’na mal olacak çalışmanın 1 hafta içinde tamamlanması hedefleniyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Kömürcü-Pınarbaşı arasındaki yolda devam eden asfaltlama çalışmalarında incelemede bulundu.

İnceleme sırasında açıklamada bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Pınarbaşı ve Kömürcü köylerinin gelişen ve yapılaşmanın arttığı bir bölge olduğunu, ayrıca 1974 öncesinde de bu toprakların Osmanlı tapusu olması nedeniyle her zaman Kıbrıslı Türklerin elinde olduğunu anımsattı.

Bu bölgenin gelişimi, köyler arası iletişimin sağlanması ve gelişime daha da açık olması için bu yolun gerekli olduğunu vurgulayan Taçoy, bölgede yaşayan vatandaşların talepleriyle bunun gerçekleşmesine katkı koyduklarını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’yla, Karayolları Dairesi’nin, Pınarbaşı- Kömürcü yolu yanında Kumyalı ve Alayköy’de de, benzer çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Taçoy, bu çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Taçoy, büyük bir özveriyle çalışarak bu çalışmaların yürüten herkese teşekkür etti.

ERDURAN

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Kömürcü- Pınarbaşı arasında yapılan çalışma hakkında bilgi vererek, yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindeki köy yolunda, mevcut alt temelin üzerine temel atarak 2 kat asfalt kaplaması yapılacağını söyledi.

400-450 bin Türk Lirası’na mal olacak projeyi 1 hafta içinde tamamlayarak, yatay dikey işaretlemelere geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Erduran, buranın hem köy halkının irtibatını sağlayacak hem de turistlere hitap edecek bir yol olacağını vurguladı.

HACIYARIM

Pınarbaşı Muhtarı Kemal Hacıyarım da, Pınarbaşı ve Kömürcü halkının uzun zamandır bu yolun asfaltlanmasını beklediğini belirterek, Bakan Taçoy ve Karayolları Dairesi’ne teşekkürlerini sundu.

Söz konusu yolun, 3 köyü birbirine bağladığını, vatandaşların burada yürüyüşlerini de yaptığını kaydeden Hacıyarım, yol çalışması tamamlandıktan sonra, güzergahta yer alan hali arazilerle gençlere arsa imkanı yaratılmasını diledi.

BOZKURT

Kömürcü Köyü Muhtarı İlgenç Bozkurt da, bölge halkının yollardır bu yolun asfaltlanmasını beklediğini belirterek Bakanlığın yaptığı bu çalışmayla bölgenin daha modern  ve düzenli bir yola kavuşacağını ifade etti.