Şam, Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere hava destekli olarak düzenledikleri operasyonlar sonucu ölü sayısının 131'e yükseldiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü(SNHR), güvenlik güçlerinin hava, tank ve uzun menzilli toplarla başkent Şam'ın muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere gerçekleştirdiği saldırılarda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Şam'ın Mazamiye beldesine düzenlenen hava saldırısında yerleşim yerlerine düşen bombalar sonucunda yerle bir olan evlerde çok sayıda ölü ve yaralının çıkartıldığını aktaran SNHR, operasyonlarda Halep'te 25, İdlib'te 22, Dera ve Deyru'z Zor kentinde 12'şer, Rakka'da 8 ve iç kesimlerdeki Humus kentinde 4 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 131'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Şam'ın Beyt Sahim beldesinin savaş uçaklarınca bombalandığını ve beldeye havan mermilerinin düşmesi sonucu çok sayıda yaralının olduğunu kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), beldenin güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve elektriğin yanısıra iletişimin kesik olduğuna değindi.

Bombardıman sonucunda yaralananlar için acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden SRGC, halkın beldede yoğun ateş nedeniyle temel gıda ihtiyaçlarına da ulaşmakta güçlük yaşadığını dile getirdi.

Savaş uçaklarının Şam'ın Daraya beldesine saldırmasında onlarca evin yıkıldığını ve bazı evlerin de yandığını  ifade eden SRGC, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların kaldığı Zahteri mülteci kampında ise bir çocuğun soğuktan donarak yaşamını yitirdiğini ve daha önce 3 çocuğun aynı nedenle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Halep bölgesinde yönetime karşı silahlı Kürt grupların Özgür Suriye Ordusuna bağlılıklarını bildirdiklerini belirten SRGC, birçok kentte operasyonların gece de devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genellinde silahlı gruplara karşı düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

(AA/FEZ/HÖ)