Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın eşinin ailesiyle sorun yaşadığı ve evine birkaç kez maytap atıldığı öğrenildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın ölümü ile ilgili cinayet soruşturması devam ediyor. Oluşturulan özel ekip tarafından yürütülen soruşturmada Mehmet Bayraktar’ın kız arkadaşı olan Meryem Yakuş’un ardından gözaltına alınan kayınpeder Mehmet Vechi dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yaptığı soruşturmada Bayraktar’ın ayrı yaşadığı eşinin ailesi ile sorunları olduğunu belirleyen polis, aile bireylerinin evinde yaptığı aramada zanlı Vechi’nin aracında kan izlerine rastladı. Öte yandan Bayraktar’ın kayınpederi ile kavgalı olduğu öne sürülürken, cinayetten kısa bir süre önce birkaç kez evine maytap atıldığı öğrenildi.

AYRI YAŞADIĞI EŞİNİN AİLESİ İLE HUSUMET OLDUĞU İDDİASI

Eşi ile 4 yıl önce evlerini ayıran ve annesinin evine taşınan Bayraktar ile kayınpederi arasında sürekli kavga yaşandığı öne sürüldü. Boşanma aşamasında olan Bayraktar ile eşi arasında mal paylaşımı konusunda sorun yaşandığı, yaşanan sorunlara kayınpederinin de dâhil olduğu öne sürüldü.

TACİZ EDİLİYORDU

Öte yandan çevresinde sevilen ve saygın bir kişi olan Bayraktar’ın evine cinayetten kısa bir süre önce birkaç kez maytap atıldığı öğrenildi.Köy sakinlerinden ve aileden ifade alan polis, eski eşin ailesi ile Bayraktar arasında husumet olduğunu tespit etti. Bu tespit üzerine eski eşin evi, eşinin ailesinin evinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda eski eşin babası Mehmet Vechi’nin Van aracında kan izleri olduğu belirlendi.

YAKIN MESAFEDEN VURDULAR

Polis, katil zanlısı olabileceği gerekçesi ile Mehmet Vechi’yi de gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkardı. Duruşmada 18 Haziran 2014 tarihinde saat 00.14 ile 09.30 saatleri arasında polis müfettişi Mehmet Bayraktar’ın annesinin evinin ikinci katında bulunan balkon kısmında henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile yakın mesafeden omzuna ve göğsüne sıkılan iki kurşun ile öldürüldüğü belirtildi.

ARACINDAKİ KAN İZLERİ ANALİZ EDİLECEK
Polis, Mehmet Bayraktar’ın kayın pederi zanlı Mehmet Vehci’nin ev ile aracında inceleme yaptıklarını, zanlınınCJ 693 plakalı aracında kan olduğuna inanılan bazı izler olduğunu söyledi. Polis,kan örneklerinin incelenmek üzere kanıt olarak alındığını belirtti.

AİLE ARASINDA HUSUMET VAR İDDİASI

Polis, yapılan soruşturmada Bayraktar’ın 4 yıldır eşi ile ayrı yaşadığını, bu nedenden dolayı kayınpederi ve ailesi arasında husumet olduğuna dair bilgilere ulaştıklarını ifade etti.

CİNAYET SAATİNDE NEREDE OLDUĞU ARAŞTIRILACAK

Cinayet soruşturmasının çok yönlü devam ettiğini belirten polis, araçtan alınan kan izlerinin analizinin yapılacağını ve zanlının olayın gerçekleştiği saatlerde nerde olduğuna dair araştırma yapılacağını belirtti. Polis, yürütülecek soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

KAYINPEDERE ÜÇ GÜN TUTUKLULUK

Tutukluluk talebi üzerine söz hakkı alan zanlı avukatı, müvekkilinin hasta olduğunu söyleyerek “ bu zanlının ölmesi an meselesidir. Tutukluluk süresini hastanede geçirsin ”talebinde bulundu. Mahkeme, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına ayrıca doktor kontrolünden geçirilmesine ve doktorun uygun görmesi halinde hastaneye yatırılmasına karar verdi.

CİNAYET ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURULUYOR

Öte yandan cinayette diğer şüpheli isim olan Meryem Yakuş hakkındaki soruşturmada devam ediyor. Bayraktar’ın telefonla son görüştüğü kişi olduğu tespit edilen Yakuş’ın olay gecesi konuştuğu dört şahıs aranıyor. Ayrıca cinayet silahını arayan polis, köy sakinlerinden topladığı 32 av tüfeğini incelemeye devam ediyor.