Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  uyguladıkları tedbirlerle bugün gelinen noktada ülke bütçesinin kontrol altına alındığını vurguladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fikir ve Münazara Kulübü’nün düzenlediği konferansın konuğu oldu.

Ülke ekonomisi hakkında detaylı bilgi veren Bakan Atun, 2007-2009 yılları arasında yaşanan mali krizden sonra ekonomide önemli tedbirler alınmasının gerektiğini belirtti.

Atun, ekonomide büyüme sağlanmasının gerekliliği üzerinde durarak, 2007’de de tüm dünyada hissedilen Amerika Birleşik Devletleri kökenli küresel krizin siyasal kaygılar nedeniyle Güney ve Kuzey Kıbrıs’ı da ciddi boyutta etkilediğini, finansmana dayalı modelle krizden çıkışın sağlandığını söyledi.

2007-2009 yılları arasında negatif bir büyüme yaşanan ülkede, kendilerinin göreve gelmesiyle birlikte 3 yıllık paketle mali alanda bir disiplin oluşturduklarını vurgulayan Sunat Atun, 20yılında yürürlüğe koydukları ekonomik paketle giderlerin kontrol altına alındığını anlattı.

2010-2012 yılları arasında bazı konuları askıya almak zorunda kaldıklarını ifade eden Atun, buna örnek olarak eşel mobil sistemi uygulamasından vazgeçilmesini gösterdi.