Güzelyurt ve Lefkoşa’da 7 Haziran perşembe günü sabaha karşı gerçekleştirilen iki ayrı silahlı saldırı olayının ardından tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan Erdal Küpeli, birçok suçla ilgili olarak yeniden gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.
“Emanetçi tarafından sirkat, şiddet tehdidi ve telefonda tacizlik” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Küpeli aleyhinde yeniden polis soruşturması başlatıldı.
Orhan Kasapoğlu’nun kendisine ciro etmesi için verdiği biri 150 bin TL, diğeri ise 3 bin 500 sterlin meblağlı çek yapraklarının parasını vermeyip sirkat ettiği iddia edilen zanlı Erdal Küpeli’ni Kasapoğlu ve Süleyman Güler’i tehdit de ettiği belirtildi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi yargıcı Banu Soyer’in huzurunda gerçekleşen tutukluluk duruşmasında iddia makamı başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlının avukatı hazır bulundu.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Atasay, mahkemede iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet vererek olguları aktardı.
Polis memru Ercan Atasay, zanlı Erdal Küpeli’nin 2011 yılı 17 Temmuz 2012 tarihleri arasında meydana gelen “emanetçi tarafından sirkat, şiddet tehdidi ve telefonda tacizlik” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.
Zanlı Erdal Küpeli’nin 28 Mart 2011 tarihinde müşteki Orhan Kasapoğlu’nun ciro etmesi için kendisine
verdiği 1 adet 150 bin TL ve 1 adet 3 bin 500 sterlin meblağlı çek yapraklarını ciro edip parasını geri vermeyerek emanetçi tarafından sirkat suçunu işlediğini ifade eden Ercan Atasay, zanlı Erdal Küpeli’nin müştekinin şikâyeti üzerine aynı tarihte tutuklandığını kaydetti.
Orhan Kasapoğlu’nun zanlının ailesi ile görüşmesi neticesinde, parayı geri alacağı konusunda ikna edilerek şikâyetini geri çektiğini beliren Atasay, 17 Temmuz 2012 tarihinde Orhan Kasapoğlu’nun Lefkoşa Adli Şube’ye gelerek tekrar şikayetçi olduğunu vurguladı.
Zanlı Erdal Küpeli’nin, Adli Şube’den çıkan müşteki Orhan Kasapoğlu’na polisin karşısındaki kafede , “Başına gelecekleri sen düşün, seni Barış (Barış Sel) kurtarsın” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu ifade eden Atasay, zanlının 17 Temmuz 2012 tarihinden beridir polis tarafından arandığını söyledi.
Zanlı Erdal Küpeli’nin 30 Temmuz 2012 tarihinde Yayla’daki evinde tespit edilip tutuklandığını söyleyen Atasay, zanlının Güzelyurt’ta sakin Süleyman Güler isimli şahsı da arayarak “telefonda tacizlik” suçunu işlediğini kaydetti.
Zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Atasay, Erdal Düpeli’nin tahkikat amaçlı olarak 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Talebe itiraz edilmemesi üzerine Yargıç Banu Soyer, zanlı Erdal Küpeli’nin 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.












Kaynak : Kıbrıs