Esentepe’de 5 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen ve ülke genelinde büyük infial uyandıran silahlı soygun olayıyla ilgili olarak, Linda Wood ile Steven Graver’in şiddet tehdidiyle ellerini ve ayaklarını bağlayan ikisi maskeli üç soyguncudan diğer ikisi de yakalandı. Zanlılardan İsmet Şahin önceki gün, Yusuf Bayraktar ise dün yakalandı.
   Girne Polis Müdürlüğü ekiplerinin Karşıyaka’da gerçekleştirdiği operasyonda, İngilizleri soymakla suçlanan Yaşar Yaman’dan sonra, İsmet Şahin de, saklandığı yerde bulunarak yakalandı.
   Girne Polis Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan İsmet Şahin, verdiği gönüllü ifade, 5 Ekim’de işlenen soygunun ardından, halen aranmakta olan Y.B. ile Lapta’da 4 eve girdiklerini ve hırsızlık yaptıklarını söyledi. Şahin ayrıca ifadesinde, Lapta ve Esentepe’de iki adet farklı bankalara ait ATM cihazlarının kapılarını ve camlarını levle ile kırdıkları itiraf etti. 
    Yusuf Bayraktar ise dün öğleden sonra Girne Eziç Restoran yakınlarında düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Bayraktar’ın bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı öğrenildi.

Bir gün tutuklu kalacak

   Silahlı soygun zanlısı İsmet Şahin, dün Girne Polis Müdürlüğü’ndeki basın toplantısının ardından, Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzuruna çıkarıldı.
   İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Mustafa Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli şube Amirliği’nde görevli polis memuru Tolga Erol’u tanık olarak dinletti.
   Erol, zanlı 2 İsmet Şahin’in, 5 Ekim 2012 tarihinde Esentepe’de meydana gelen “silahlı soygun”, “ev açma”, “kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “sirkat”  ve  “ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. 
   Zanlı 1 Yaşar Yaman’ın geçtiğimiz hafta yakalandığını hatırlatan polis memuru Erol, şu anki zanlı İsmet Şahin’in ise önceki gün Karşıyaka’da düzenlenen operasyonla saklandığı yerde yakalandığını belirtti. 
   Erol, zanlı Şahin’in gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğinin kaydetti. 
   İfadenin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Erol, bu aşamada zanlı Şahin’in bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
   Zanlının bu talebe itirazı olmaması üzerine Yargıç Şerife Katip Kır, polis memurunun verdiği şahadet ışığında zanlının ilk nazarda meseleyle bağlantılı olduğuna bulgu yaparak, zanlı Şahin gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.