Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini bugün devredecek olan Kudret Özersay "Mevki ve makamlar gelip geçicidir. Şahsımın değil toplumun hak ve menfaatleri doğrultusunda bir katkım olabildiyse ne mutlu bana" ifadeleriyle görevine veda etti.

Kudret Özersay'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Yaklaşık üç yıl önce üstlendiğim Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini bugün devrediyorum.

Burayı bir makam olarak değil bir görev yeri olarak gördüm. “Devlet malı deniz” demedim, içtiğim çaya, kahveye varıncaya kadar cebimden ödedim, devlete ödetmedim. Evimden Bakanlığa gelirken ve herhangi bir özel işim için makam aracı da şoför de kullanmadım.

Görevim boyunca uluslararası alanda çok sayıda temas yaptım, Kıbrıs Türk Halkının sesini dünyanın dört bir yanında duyurmaya, görünürlüğünü ve itibarını artırmaya, hak ve menfaatlerimizi savunmaya çalıştım. Üç yıllık görev süremiz sırasında başımıza gelmedik felaket kalmadı; sel felaketini, iki ayrı döviz krizini, cephanelik patlamasını, ülkemize füze düşmesini, devlet hastanesi yangınını ve yüzyılda bir ancak görülebilecek olan bir salgın hastalığı yaşadık, yıkılmadık, pes etmedik. Özellikle dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan salgını ne oranda yönetebildiğimizi, bu günler geçtikten sonra hepimiz çok daha sağlıklı ve objektif değerlendirebileceğiz diye düşünürüm. Bu Bakanlıkta göreve başladığım ilk günden itibaren odacısından sekreterine, şoföründen çaycısına, gerek Bakanlıkta gerekse yurt dışındaki temsilciliklerimizde görev yapan idari personelinden meslek memurlarına, müdürlerinden genel koordinatörüne müsteşarına tüm çalışma arkadaşlarımın emeği, katkısı ve desteğiyle, özellikle de salgın döneminde kimi zaman sabahlayarak Halka hizmet vermeye çalıştık.

Tümüne yürekten teşekkürü bir borç bilirim, onlar olmasa bu hizmetleri veremezdik. Bu süre zarfında gerek çalışma arkadaşlarımdan, gerekse vatandaşlarımızdan bilmeden, farkına varmadan üzdüğüm, kırdığım olduysa affola, özür dilerim. Mevki ve makamlar gelip geçicidir. Şahsımın değil toplumun hak ve menfaatleri doğrultusunda bir katkım olabildiyse ne mutlu bana. Hoşçakalın."

Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Tolga Atakan, sosyal medya üzerinden bakanlık görevine veda etti.

Atakan, şu ifadeleri kullandı:

Değerli kardeşlerim,

2 Şubat 2018 yılında devraldığım ve 3 yıla yaklaşan bakanlık görevim bugün itibarıyla son buluyor. Sizlere hizmet etmek hayatım boyunca gerçekleştirdiğim en şerefli görevdi ve hayatımın sonuna kadar da öyle kalacak.

Görevde olduğum süre boyunca kimsenin hakkını yememiş olmanın, başka partilidir diye görevden almadığım insanımızla birlikte ülkemiz için çalışmış olmanın, memleketin her kuruşu yatırama dönüşsün, israf edilmesin diye çalışmış olmanın, geçmişin yanlışlarına eyvallah dememiş olmanın gururu ve vicdani huzuruyla, Tolga Atakan olarak devraldığım görevi Tolga Atakan olarak devrediyorum.

Görevde olduğum süre boyunca iyi yönetim ve sosyal adaleti kovaladım, her zaman kamu yararını gözettim. Dijitalleşme adımlarından denetime, üstyapının tamirinden hukuksal engellerin aşılmasına kadar birçok başarıya imza attığımıza inanıyorum.

Değeri milyonlarca TL olan birçok projemiz kaynak yetersizliği başta olmak üzere birden fazla nedenden dolayı yarım kalmış ya da hiç başlayamamıştır. Fakat devlette süreklilik esastır. Umarım memlekete hizmet için yapılan bu yarışta bayrağı devralacak olanlar bunları hayata geçirecek imkana sahip olurlar.

Her türlü zorluk, yokluk hatta ülkemizde ilk defa tecrübe edilen sıkıntılara rağmen özveri ile çalışan Bakanlık personelimize, bu sürede birlikte çalıştığımız meslek gruplarına ve en önemlisi görevde olduğum süre boyunca şahsıma duyduğunuz güven için sizlere teşekkür ederim.

Hoşçakalın.