Sos Çoçukköyü Derneği Kurban Bayramı’nda Bağış Kabul Edecek

Dernekten yapılan açıklamada SOS Çocukköyü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verilerek, tüm halka SOS Çocukköyü’ndeki çocuklar için dayanışma ve çocukları bayramda sevindirme çağrısı yapıldı.

Açıklamada,  SOS Çocukköyü’nde yaşayan ve aile temelli bakım hizmeti verilen çocuklar ve Gençlik Evi’nde bakım hizmeti alan gençlerin yanı sıra,  Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi sayesinde de çocukların biyolojik ailelerinden ayrılmasını önlemeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen SOS Çocukköyü Derneği’nin, bu çalışmalarını sürdürebilmek için tüm halkın desteğine ihtiyaç duymakta olduğu vurgulandı.

Eylül 2015 itibarı ile SOS Çocukköyü Derneği’nin Kuzey Kıbrıs’ta yürütmüş olduğu program sayesinde 262 çocuk ve gence aile temelli bakım ve aile güçlendirme hizmetleri verilmekte olduğu ifade edilen açıklamada Kurban Bayramı’nda halktan gelecek bağışların, aile bakımını kaybetmiş ve risk altında yaşayan çocukların sevgi dolu ve sıcak bir yuvaya kavuşmasına yardımcı olacağı belirtildi.

“Biz yetişkinlerin çocukları sevindirmek için yapabilecekleri en güzel şey toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın iyi bir örneğini oluşturmaktır. Bu anlamda, sevginin ve birliğin zamanı olan bayramlar da bu örneği göstermek için çok iyi birer fırsattır. Kurban Bayramı’nda, SOS Çocukköyü Derneği’ne bağış yaparak çocuklarımızda sevgi ve paylaşma duygularını pekiştirerek onları mutlu edebiliriz” diyen SOS Çocukköyü Derneği Ulusal Direktörü Refika İnce yapılacak bağışların miktarının önemli olmadığını, en küçük katkının bile değerli olduğuna vurguladı.

SOS Çocukköyü Derneği’ne bağışlar, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Türk Bankası, Kıbrıs.Türk Kooperatif Merkez. Bankası ve Credit West Bankası şubelerinden SOS Çocukköyü hesaplarına yapılabilecek:

Bankalardaki hesap numaraları ise şunlar:

Limasol Türk Kooperatif Bankası: TL : 600318, STG : 700694, EURO : 740074

Türk Bankası Ltd: TL : 015848733, STG : 7032674

K.T Kooperatif  Merkez Bankası: TL : 285258

Creditwest Bank: TL : 15304685

Açıklamada ayrıca Derneğe soscocukkoyu.org adresinden tek seferlik yada abone olarak aylık daimi online bağış da yapılabileceği hatırlatıldı.

Bağışlar için ayrıntılı bilgi  225 70 17 numaralı telefon aracılığıyla da elde edilebilecek.