Şok İstifa Gündeme Oturdu


 Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Aşıkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, şu anda bulunduğu görevde turizme ve devlete fayda sağlamakta zorlandığı için istifa kararı aldığını belirterek, 2016 yılı bütçesinin sorunsuz bir şekilde yasallaşmasının ardından  geçerli olacak şekilde istifasını ilgili bakana  sunduğunu kaydetti.

Aşıkoğlu,  2009 yılından bu yana 7 yıla yakın bir süredir yürüttüğü Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ayrılma yönündeki kararını,  bir süre önce aldığını ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile de paylaştığını kaydetti.

Görev yaptığı süre  içerisinde, ne turizm sektörünün, ne bürokratların, ne de bir bakanın ülke turizminin yönetilmesinde tek karar mercii olabileceğine inandığını belirten Aşıkoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tüm bu paydaşların; güçlü sosyal yanıyla birlikte çok önemli bir ekonomik araç olan turizmin, ilgili kamu kuruluşlarının işbirliğinde, hükümetlerle koordinasyon halinde çalışarak, bir üst akıl oluşturup yönetilmesi gerektiğine inandım. Çünkü turizm sektörü ülkemizin yaşadığımız zaman dilimindeki tek ekonomik ve sosyal çıkış noktasıdır.

Bu anlamda, şu anda bulunduğum görevde turizme ve devletimize fayda sağlamakta zorlandığımdan dolayı 2016 yılı bütçesinin sorunsuz bir şekilde yasallaşmasının ardından geçerli olacak şekilde görevden ayrılma kararımı yazılı olarak Sayın Bakana sundum”

Aşıkoğlu, görevde bulunduğu sürece destek verip, katkı koyan tüm paydaşlara, basına, çalışma arkadaşlarına ve kendisini  bu göreve layık gören bakanlara, başbakanlara cumhurbaşkanlarına teşekkür ve saygılarını sundu.