PAZARTESİ GÜNÜ SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Salı gününden itibaren Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk havanın etkisinde kalacak.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC yarın ve Pazar günü yüksek basınç sistemiyle ılık hava kütlesinin; hafta başından itibaren ise orta Akdeniz’den gelecek alçak basınç ve buna bağlı cephe sisteminin etkisine girecek.

Buna göre hava yarın parçalı ve çok bulutlu; 2 Aralık Pazar az bulutlu,  zamanla parçalı ve çok bulutlu; 3 Aralık Pazartesi parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu; 4 Aralık Salı parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu; 5 Aralık Çarşamba parçalı bulutlu; 6-7 Aralık Perşembe ve Cuma çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak.

Hava sıcaklığı yağışla birlikte azalacak,  en yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde periyodun ilk günlerinde 22-24; Salı gününden itibaren 17-19 santigrat derece dolayında seyredecek.

Rüzgar, hafta sonunda  Kuzey ve Doğu yönlerden hafif zamanla orta;  hafta başından itibaren  Güney ve Batı yönlerden yer yer kuvvetli; Salı, Çarşamba öğle saatlerinden önce ve Cuma günü  kısa süre fırtına  seklinde esecek.

(HY/KAR)