Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Pilotaj bölümünü temsilen kurulan ve başta GAÜ pilot adaylarının eğitimlerini tedarik etmek amaçlı yapılanan SkyEagle operasyonel faaliyetlerine devam ediyor.

Sıradanlaşmadan ziyade geniş vizyon ve hedeflerle yol alan uçuş akademisi, tek bir operasyon hattına bağlı kalmaksızın, İzmir, Isparta, Kocaeli, Bursa gibi birçok lokasyonda planlamalar yaparak, öğrencilerin uçuş eğitimlerini sekteye uğratmaksızın sürdürmekte ve sağladığı farklı meydan kimlikleriyle öğrencilere çok yönlü adaptasyon oluşturuyor. GAÜ bünyesinde bulunan eğitim uçaklarıyla devam eden operasyonda öğrenciler yüksek motivasyon ve aidiyet duygusuyla eğitimlerini sürdürüyor. Uçakların bakımları uçuş takibi, uçuş planlamaları gibi ince noktalarda hassas adımlar atan kurum, emniyet faktörlerini hat safhada tutarak öğrencilere yüksek disiplin ve mesleki bilinç duygularını operasyon sahasında aşılıyor. Öğrencilerin her uçuş sonunda uçuş formları SkyEagle uçuş operasyon müdürlüğünce dosyalanarak, öğrencilerin uçuş eğitimi boyunca gelişimleri bu anlamda gözleniyor ve denetleniyor. 

“SkyEagle; uçsuz vizyon ve GAÜ’den aldığı ilham gücüyle Türk Sivil Havacılığında ben de varım diyor”

‘Bir ülke egemenliğini gökyüzünden alıyorsa; o ülkenin egemen göklerine hâkim olacak yetenekli havacılar yetişmelidir ve bu doğrultuda o toprakların öyküsü ile örtüşen anlamlı ve güçlü bir kurum inşa etmek için mücadele verilmelidir’ düşüncesiyle oluşan yapı Türk Sivil Havacılığına en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyor.  SkyEagle; uçsuz vizyon ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden aldığı ilham gücüyle Türk Sivil Havacılığı’nda ben de varım diyor.