SİBER: “ÇÖZÜMÜ LİDERLER, BARIŞI İSE HALKLAR YAPACAK”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çözümü liderlerin, barışı ise halkların yapacağını belirtti.

Siber, “19 Nisan’dan sonra son beş yılda kaybedilenleri geri alacağız, katılımcılık anlayışla yeni bir dönem başlayacak” dedi.

Kıbrıs Türk toplumunun çözüm isteyen taraf imajını yitirdiğini savunan Siber, eski sorunlara yeni çözümler getirerek halkın özgüvenini yeniden kazandırmak için çalışacağını belirtti.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber dün Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında görüş alış verişinde bulundu.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’e ziyaretleri esnasında CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve CTP Gençlik Örgütü temsilcileri eşlik etti.

SİBER: “PROJE SUNACAĞIZ”

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nı ziyaret ederek, Başkanı Hatice Düzgün ile görüşen Siber, kadın sığınma eviyle ilgili ilk adımlar atıldığı zaman bu heyecanı birlikte yaşadıklarına değindi.

İnsan kaynakları bakımından çok zengin bir ülkede yaşadıklarının altını çizen Siber, özellikle sivil toplumu da çalışmaların içerisine katarak hükümete birçok proje sunacaklarını kaydetti.

Referans olarak meclis başkanlığında yürüttüğü projeleri gösteren Siber, bu makamın da icraat makamı olmadığını ancak halka hizmet etmek için makamların engel teşkil etmeyeceğini, şu anda altı proje yürüttüklerini dile getirdi.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni de ziyaret ederek Başkan Anıl Kaya ile görüştü.

Çözümü liderlerin, barışı ise halkların yapacağına söyleyen Siber, “Cumhurbaşkanlığında son beş yılda aktif bir dönem geçirilmedi. Mevcut Kıbrıs Türk liderliği uluslararası alanda artık çözümcü algısıyla anılmıyor. Bu imajı değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.