Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber ortak heyecan ve beklentileri birleştirmeleri halinde başarıya çok daha kolay ulaşacaklarını ifade etti.

Bu topraklar üzerine yaşayan herkesin dünyaya bağlanmayı hak ettiğini vurgulayan Siber, “Geleceğimiz ortak, zenginliğimizi ve heyecanlarımızı birleştirelim” dedi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Siber, Çamlıbel Bucağını Kalkındırma Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği (ÇAMSEV) ile Meral Tekin Birinci Vakfı’nı ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Çalışmalar hakkında bilgi alan Siber, adaylığı ile ilgili bilgi verdi.

Siber, halkın yaşam ve refah seviyesinin artmasında sivil toplum örgütlerinin büyük bir rol oynadığını kaydetti.

Derneğin Çamlıbel’de hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi alan Siber, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruları yanıtladı.

ÇAMSEV derneğinin iş yapma heyecanına yerinde tanık olduğunu ifade eden Siber, sahiplenme duygusunun yaratılması halinde çok güzel işlere imza atılacağını vurguladı.

Bu topraklar üzerinde yaşayan her insanın haklarını savunacağını dile getiren Siber, barış ve kardeşlik duygusunun yeniden inşası için toplumun tüm kesimlerinin çabasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Siber, “Geleceğimiz ortak, zenginliklerimizi ve heyecanlarımızı birleştirelim, başarıya giden yolu kısaltalım” dedi.

Yeşil alanın az olduğu Kıbrıs’ta, Çamlıbel köyünün yeşile önem verdiğini ve yeşile sahip çıktığını da dile getiren Siber, ortak heyecan ve beklentilerin birleştirilmesi halinde birçok güzel işe imza atacaklarının altını çizdi.

Siber, ÇAMSEV’e bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi ve etkinliklerinde yer almaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

“MERAL BİRİNCİ İSMİ VAKIFLA YAŞAYACAK”

Siber daha sonra Meral Tekin Birinci Vakfı’nı ziyaret ederek, Vakıf Başkanı Ertan Birinci ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Vakfın projeleri hakkında bilgi alan Sibel Siber, cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesi halinde toplumun yaşamını etkileyen alanlarla ilgili çalışma grupları oluşturacağını ve bu gruplarda sivil toplum örgütlerinin de yer alacağını vurguladı.

Sivil toplum örgütlerinin kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması nedeniyle, bu kurumlardaki çalışma şevkinin diğer alanlara göre çok daha anlamlı olduğuna değinen Siber, Meclis Başkanlığı olarak yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerine sivil toplumu da kattıklarını ve bir ilke imza attıklarını anlattı.

Meral Tekin Birinci Vakfı’nın yapacağı çalışmalarda Meral Birinci adını en iyi şekilde yaşatacağından şüphe duymadığını kaydeden Siber, Birinci ailesine çalışmalarında başarılar diledi.