Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti.

Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç, kabulde yaptığı konuşmada, rekabet savunuculuğu görevinin yasayla kendilerine verilmiş olması nedeniyle yaptıklarını raporlamak durumunda olduklarını belirterek, bugünkü ziyaretlerinin amacının da geçen yıl gerçekleştirdikleri faaliyetlerden oluşturdukları raporu Sibel’e teslim etmek olduğunu ifade etti.

Yasaların yapılması kadar yürütülmesinin de önemli olduğunu ifade eden Süreç, 2009’da geçen yasanın ardından 2011’de yapıln atamlarla kurulan kurullarının hala “0 personelle” çalıştığını anımsattı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, faaliyet raporlarının, öz eleştiri iç denetim anlamına gelmesi nedeniyle çok önemli olduğuna dikkat çekerek, her kurumun bunu yaparak eksiklerini görerek yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kendilerinin de Meclis olarak 6 aylık dönemleri için neler yaptıklarını kayıt altına aldıkları bir rapor hazırladıklarını belirterek, 6 aylık dönemde yaptıkları yasalara örnekler verdi.

Siber, aradan geçen dönemde yaptıklarıyla ilgili öneri ve görüşleri sağlıklı ve pratik şekilde alabilmek için web sitesi kurduklarını ve kendilerine ulaşan görüşlerin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Süreç, Rekabet Kurulu’nun 1 yıl faaliyet raporunu Meclis Başkanı Siber’e sundu.