SİBER, BİSİKLETİ TEKRAR HATIRLATMAK VE HAYATIN PARÇASI OLMASINI SAĞLAMAK ADINA ÇALIŞMALARI OLDUĞUNU BELİRTTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çevre ve halk sağlığı konusundaki hassasiyetlerine işaret ederek, bu çerçevede hazırladıkları projeler kapsamında bisiklet yollarının da bulunduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Siber, Bisiklet Sevenler Derneği’ni kabul etti.

Dernek Başkanı Hüseyin Akca, 2010 yılında kurulan derneklerinin, 2013 yılında Avrupa Bisiklet Federasyonu’na üye olduğunu belirtti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Akca, bisiklet yolu için çok çalıştıklarını ve bu konuda Sibel’den destek istediklerini söyledi.

Akca, bisiklet yollarının oluşumunun, engelli vatandaşlara da ulaşım kolaylığı sağlayacağını ifade ederek, bu konudaki çalışmalarını aktardı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, bisikletin çevreci bir araç olması nedeniyle büyük bir önem arz ettiğini belirterek, kendi çocukluğunda, bisikletin hayatın bir parçası olduğunu ancak sonradan unutulduğunu söyledi.

Bisikleti tekrar hatırlatmak ve hayatın parçası olmasını sağlamak adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Sibel, “Meclis Ormanı” içerisinde hayata geçirilecek projeler arasında Bisiklet Yolu’nun da bulunduğunu belirtti.

Siber, hazırladıkları “Meydanlar projesi” kapsamında, Girne Kapısı’ndan başlayarak Atatürk Meydanı’na kadar, sağda Cumhurbaşkanlığı solda Mücahitler sitesine kadar olan alanı içine alan bölgeyi master plan çerçevesinde yeniden düzenlemek için yarışma açacaklarını ve bu projenin içinde de bisiklet yolu olacağını kaydetti.

Siber, özellikle çevre ve halk sağlığı konusunda hassas olduklarını ve bu çerçevede bisiklet yollarıyla ilgili de özenli davrandıklarını söyledi.