Seyir Halindeyken Alev Aldı
22 ton şeker yüklü tır dün Girne - Değirmelik anayolunda seyir halindeyken alev aldı. Bir süre trafiğe kapanan yol, yangının söndürülmesi ile kontrollü olarak açıldı


Girne- Değirmenlik anayolunda dün seyir halinde bulunan 22 ton şeker yüklü LF 836 plakalı tır alev aldı. Tır şoförü Özgür Ugun aniden alev alan tırdan canını güçlükle kurtarırken yolu kullanan araç sürücüleri de dehşete kapıldı. Yol, yangın nedeni ile bir süre trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, LF 836 plakalı tırın ön kısmı tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Tır içerisinde yüklü 22 tonluk şekerin bir kısmı da yangında zarara uğradı.



Muhtemelen elektrik aksamları kısa devre yaptı



Polis Basın Subaylığı’ndan elde edilen bilgide yangın 11:00 sıralarında meydana geldi.Özgür Ugun’un yönetimindeki LF 836 plakalı şeker yüklü tır araç ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada Beşparmak Kafeterya’nın 500 metre ilerisinde aniden alev aldı. İtfaiye ekiplerinin ilk belirlemelerine göreyangının muhtemelen elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Çıkan yangın sonucu tır aracın ön kısmı tamamen, dorse kısmının ön tarafı ile brandası ise kısmen yanarak zarar gördü. Araçta yüklü olarak bulunan 22 tonluk şekerin bir kısmı da yanarak zarara uğradı.



Yol trafiğe kapatıldı



Tır aracın alev alması ile yolu kullanan sürücüler korku ve panik dolu anlar yaşadı. Yol trafik ekipleri ve itfaiye ekipleri tarafından yangının tamamen söndürülerek kontrol alınması anına kadar trafiğe kapatıldı. Her iki şeritte araçlar uzun kuyruklar oluştururken,yangının söndürülmesinin ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Bazı araç sürücüleri ise araçlarından inerek cayır cayır yanan tırı cep telefonları kameraları ile kayda aldı.


 HAVADİS