Üç gün sürecek olan Ramazan Bayramı’nın ilk günü dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Çocuklar topladıkları şekerlerle bayram sevincini doyasıya yaşarken, sevdikleri hayatta olmayanlar her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklara akın etti. Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken, tutuklular, aileleri ile hasret giderme fırsatı buldu. 

SEVENLERİ UNUTMADI

Ramazan ayının ardından İslam alemi tarafından kutlanan şeker bayramı dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Bayramda yakınlarını, komşularını ve tanıdıklarını ziyaret edenler hayatta olmayan yakınlarını da unutmadı. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sevdiklerini kaybedenler kabristanlığa giderek ebedi uykusunda olan yakınlarını ziyaret etti. Ailecek mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar, hayatta olmayan yakınlarının mezarlarına çiçekler koydu, tütsüler yakarak dualar okudu. 

HASRET GİDERDİLER

Bir yandan sevincin bir yandan hüznün yaşandığı bayramda sevdikleri ile hasret gideren mahkûmların mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelenler yiyecek ve içecek getirmeyi de ihmal etmedi. Mahkûmlar, ailesi ve çocukları ile özlem gidererek doyasıya konuşma fırsatı buldu. 
Bazı mahkûmlar ise Star Kıbrıs aracılığı ile yakınlarına ve arkadaşlarına mesaj gönderdi. Kimisi yakınlarının bayramını kutlarken, kimisi en kısa zamanda özgür kalmayı diledi. 

Deniz Eralıcıoğlu: “Allah kimseyi cezaevine düşürmesin, burada olmak dünyanın en kötü duygusu. Tüm mahkûmların bir an önce ailelerine kavuşmasını diliyorum. Tutuklu olanlara da sabır diliyorum. Tüm yakınlarıma, arkadaşlarıma ve beni tanıyan herkesin bayramını sizin aracılığınız ile kutlamak istiyorum.” 

Zafer Karataş: “Kimse unutmasın ki her özgür insan bir gün mahkûm olabilir. İnsanın bu hayatta başına neler geleceğini kimse kestiremez. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin, içeride olanlara da bir an önce özgürlüğü nasip etsin. Tüm yakınlarımın ve arkadaşlarımın bayramını kutluyorum.” 

Ali Gümüş: “Hatalar insanlar içindir önemli olan hataları bir daha yapmamaktır. Cezaevi kimileri için iyi bir imtihan yeridir. Burada olan herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum. Tüm sevdiklerimin ve ailemin bayramını kutluyorum.” 


kaynak/S.Kıbrıs