DENKTAŞ: “ALİ NESİM NESİMOĞLU KIBRIS TÜRK EDEBİYAT TARİHİNDE YAPTIĞI HİZMETLERLE YERİNİ ALMIŞTIR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ali Nesim Nesimoğlu’nun Kıbrıs Türk edebiyat tarihinde, yaptığı hizmetlerle yerini aldığını belirterek, öğrencilerinin O’nun bıraktığı ışığı geleceğe yansıtacaklarına inanç belirtti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, araştırmacı, yazar ve öğretmen Ali Nesim Nesimoğlu’nun yaşamını yitirmesinden dolayı başsağlığı mesajı yayımladı.

Denktaş, Nesimoğlu’nun, Kıbrıs Türk kültürü ve edebiyatı konusunda yaptığı araştırmaları ışığında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli platformlarda verdiği konferansların, bu alanda Kıbrıslı Türklerin sesi olduğunu ve Kıbrıs Türkü’nü tanıtma anlamında ses getirdiğini kaydetti.

Nesimoğlu’nun, bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatrolarında müdürlük yaptığı dönemde kendisi ve ekibinin tiyatroları geliştiren yapıtaşlarını oluşturduğunu ifade eden Denktaş, şöyle devam etti.

“Ali Nesim Nesimoğlu Kıbrıs Türk Edebiyat tarihinde yaptığı hizmetlerle yerini almıştır. Öğrencileri onun bıraktığı ışığı geleceğe yansıtacaklardır.

Ülkemiz Edebiyat Dünyamızın bir duayenini kaybetmiştir. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yaslı ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.”