Daha önce, ölümlü trafik kazası suçundan hüküm giyen, ağır ceza mahkemesinde uyuşturucu suçundan halen davası görülen ve 15 yaşındaki kız çocuğuyla ilişkiye girdiği için tutuklanıp daha sonra teminatla serbest bırakılan Kudret Evli, önceki gün Narkotik Polisi’nin yaptığı uyuşturucu operasyonunda, umumi bir yer olan internet kafede, bonzai içerken yeniden tutuklandı. Kudret Evli’yle birlikte meseleyle bağlantısı bulunan Kemal Köse, Bilal Yıldırım, Kamil Yıldırım, Hürol Zerman ve Chelsey İzzet isimli genç kız gözaltına alındı. 6 kişi dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarında tahkikat amaçlı 3 gün tutukluluk emir alındı.
   Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Özlem Tümer, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Mehmet Bayram’ı tanık olarak dinletti.
   Mehmet Bayram, mahkemede verdiği şahadette aldıkları bir ihbar üzerine, Girne’de faalliyet gösteren bir internet kafeye operasyon düzenlediklerini belirtti. Yapılan operasyonda, zanlı 1 Kudret Evli ve zanlı 2 Kemal Köse’nin tasarrufunda yaklaşık 2 gram Sentetik Cannabinoid (bonzai) olduğuna inanılan madde ve yine içerisinde ayni madde olduğu tahmin edilen yanmış sigara izmariti bulduklarını söyleyen Bayram, 2 zanlıyı gözaltına aldıklarını söyledi.
   İki zanlıdan yapılan soruşturma sonrasında, konu maddeyi, Karoğlanoğlu’nda sakin zanlı 4 Kamil Yıldırım’dan 150 TL karşılığında 2 gram olarak aldıklarını tespit ettiklerini anlatan Bayram, Karaoğlanoğlu’nda Kamil Yıldırım’ın evine bir operasyon düzenlediklerini söyledi. Zanlı 4 Yıldırım’ın evinde, uyuşturucu içmek için kullanılan plastik boru ve bir adet boş bonzai paketi bulduklarını kaydeden Bayram, zanlı 4’ü de gözaltına aldıklarını anlattı. Zanlı 4 Kamil Yıldırım’ın konu maddeyi, zanlı 5 Hürol Zerman’dan 3 gram olarak aldığını tespit ettiklerini belirten Bayram, Zerman’ın kaldığı eve de bir operasyon düzenlediklerini ve toplam 3 gram Sentetik Cannabinoid olduğuna inanılan madde bulduklarını kaydetti.
   Polis memuru Mehmet Bayram, zanlı 3 Bilal Yıldırım’ı ise, operasyon yaptıkları internet kafede, zanlı 1 ve 2’yle birlikte içinde Sentetik Cannabinoid olduğuna inanılan madde olduğu tahmin edilen sarma sigarayı içtiği için, zanlı 6 Chelsey İzzet isimli kişiyi ise zanlı 4 ile zanlı 1 ve 2’nin uyuşturucu madde alışverişi yaptıkları araçta bulunduğu için gözaltına aldıklarını söyledi.
   Meselenin yeni başladığına dikkat çeken polis memuru Bayram, aranan emarelerin yanında soruşturulması gereken şahıslar olduğuna değinerek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. 
   Bu talebe itiraz olmaması üzerine Yargıç Şerife Katip Kır, zanlıların ilk nazarda meseleyle bağlantılarının olabileceğine bulgu yaptı ve meselenin ciddiyetine vurgu yaparak istenen tutukluluk emrini verdi.


Kıbrıs Gazetesi