7 Ekim’de Boğaz piknik alanına götürdüğü bir kadına zorla tecavüze yeltendiği iddiasıyla tutuklanıp, teminatla serbest bırakılan Emre Orhan, bu kez kiralık ev arayan bir kadına tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanıyor


Önceden tanıdığı bir bayana “Gel seni eve götüreyim” diyerek arabasına aldıktan sonra Boğaz Piknik Alanı’na götürerek ırzına geçmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra teminatla serbest bırakılan Emre Orhan bu kez de Göçmenköy’de kiralık ev arayan bir başka kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.


   Emre Orhan, hakkındaki yeni suçlama nedeniyle dün bir kez daha mahkeme huzuruna çıkarıldı.


   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Emre Orhan tarafından Avukat Ata Dayanç hazır bulundu.


   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru olarak görev yapan ve meselenin tahkikatını yürüten Ercan Atasay, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.


   Atasay, zanlı Emre Orhan’ın 21 Ekim 2012 tarihinde saat 15:00 sıralarında Lefkoşa’da Göçmenköy bölgesinde meydana gelen “ırza geçmeye teşebbüs ve müstehcen darp” suçlarıyla methaldar olduğunu kaydetti.


   Zanlı Emre Orhan’ın evini göstereceği bahanesiyle içeriye aldığı müşteki A.C.Y’yi, yatak odasında iken ellerinden tutup ağzını kapatarak “Seni kimse duyamaz, seni hem önden, hem arkadan yaparım, zor kullandırma bana” dediği ve ardından dudaklarından öperek müstehcen darp suçunu işlediğini belirtti.
   Zanlı Emre Orhan’ın, elbiselerini çıkartıp ırzına geçmeye çalıştığını, müştekinin panik atak krizi geçirip rahatsızlanması sonucu fiilinden vazgeçtiğini söyleyen Atasay, zanlının boş bir anından faydalanan müştekinin koşarak evden kaçıp yakınlardaki bir bet ofise sığındığı ve burada gördüğü ilk kişiye olayı anlattığını vurguladı.


   Tahkikatın devam ettiğini dile getiren Ercan Atasay, alınması gereken ifadeler olduğunu dile getirdi.


   Atasay, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlı Emre Orhan’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.


   Meselenin çok ciddi olup tahkikatın halen devam ettiği ve zanlının suçla bağlantısı olabileceğine bulgu yapan Hale Ahmet Raşit, zanlı Emre Orhan’ın tahkikat amacıyla poliste 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.