Kamu Çalışanları Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Mehmet Özkardaş, Başbakan İrsen Küçük’ün imzaladığı Türkiye ile üç yıllık ekonomik ve mali işbirliği protokolünün, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini ve kamu çalışanlarının haklarının geriye götürülmesini içerdiğini belirtti.
   Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, imzalanacağı vakte kadar protokolden pek çok bakan ve milletvekili dahil hiç kimsenin bilgisi olmadığını kaydederek, “Halktan ve tüm örgütlerden kaçırılarak hazırlanan bu paketin halkımıza refah, istihdam ve canlılık getireceğine inanmıyoruz” dedi.
   Mehmet Özkardaş, protokolde pek çok kamu kuruluşunun özelleştirilmesini ve sendikaların etkisizleştirilmesini içeren unsurlar bulunduğunu, özel sektör çalışanlarının sendikalı olmasını veya yolsuzluk dosyalarının üstüne gidilmesini teşvik edecek herhangi bir hususun bulunmadığını da ifade etti.
   Özkardaş, “Paket tamamen kamu çalışanlarının gelirlerini, ikramiye haklarını ve diğer sosyal haklarını özel sektörde sömürülen sendikasız çalışanların düzeyine indirmeye yönelik tasarruf tedbirleriyle kamu açıklarını kapatmaya yöneliktir. Pakete göre kamu hakları daha da geriye götürülecek, vergiler ve zamlar artırılacaktır” dedi.
   Ülkedeki siyasi yapının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özkardaş, Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda değişikliğe gidilmesi, siyasi partiler arasında milletvekili transferlerini önlenmesi, nerden buldun yasasını çıkartılması, dokunulmazlıkların kaldırılması ve erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydetti.
   Özkardaş, Başbakan İrsen Küçük’ün yolsuzlukları ortaya çıkarma yönündeki çalışmalarını, yakınındaki pek çok kişinin de yolsuzluğa bulaşmasıyla durdurduğunu da iddia etti.
   Özkardaş, hükümeti asgari ücret, üreticilerin ve özel sektör çalışanlarının durumu, vergi tahsilâtı, yolsuzlukların önlenmesi, milletvekili transferleri, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşanlar, kamu kuruluşlarının özelleştirmesi konularında da eleştirdi.